Nessay Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Witam, niedawno spalilem procesor (2 dni temu). dzisiaj kupilem procesor bartojna za 4 banki. podłanczam wszystko (wczesniej wyczyscilem bios) i dalej monitor czarny! co sie dzieje nie mam pojecia czyzby mobo padła? i kupilem procesor na marne? i jeszcze do tego pewnie stary proc sie nie spalil i <span style="color:red;">[ciach!]</span>a nie wiem co teraz amm robic mam 2 procesory i nie dzialajacy komp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilen Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 jak masz czarny monitor to może go nie włączyłeś;) a na serio to napisz coś więcej, power i nic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Jedyne co ci pozostaje to chyba sprawdzić te procki w innym kompie (inne mobo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 no wlaczam power i nic - dyski sie kreca, wentylatory tez. Dioda na plycie sie swieci a monitor sie nie włącza. cos mi sie zdaje, ze mobo padło..... btw: prawdo podobnie procesor ktory niby spalilem zyhje -a mobo padlo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Nic innego ci nie zostało jak sprawdzić "spalonego" proca na innym sprzęcie - jeśli proc będzie działał sprzedaj go i kup nową mobo jesli tamta nie była na gwarancji uż. A i u mnie czasem karta graficzna robi tak, że monitor sie nie włącza, ale reszta pracuje - spróbuj dobrze dokręcić karte, żeby dobrze siedziała w slocie AGP. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 to pewnie mobo - jest na gwarancji naszczescie. bartona mam seria aqxea =]]]] a niby spalonego procka bede zaraz sprawdzal bo kumpel ze swoim sprzeciorem przyjdzie. Plyta leci na gwarancje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilen Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 sprawdź jeszcze grafe, weź od kumpla karte i podłącz do swojej płyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 A może zasilacz??? Sprawdź czy masz napięcie 3,3V (lub1,5) dla grafy. Tyle, że miernikiem - pomarańczowy kabelek. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 tak padło mi mobo. dlaczego - nie wiem pewnie bios poleciał. procesor był sprawny teraz go licytuje na allegro :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 tak padło mi mobo. dlaczego - nie wiem pewnie bios poleciał. procesor był sprawny teraz go licytuje na allegro :[ A resetować Bios próbowaleś???? U mnie tez tak się zdarza, że jak przesadzę w podkręcaniu to mam czarny ekran i płyta nie wstaje. Ale reset Biosu (u mnie zworką ew. na twardo wyciągnąć baterię) pomagał zawsze. natomiast jeśli to nie pomoże, to rzeczywiście jest obawa, że przekręciłeś mobo na tamten świat. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 no wyciagalem bateryjke, zworke i takie tam nic nie pomaga jutro leci do serwsu, mam nadzieje, ze w tym tyg. oddadzą, tak czy inaczej nie powinna paść! 2.3v to standard tej plyty wiec nie rozumiem. najgorsze jest to, ze teraz mam procka w sumie to dwa i jeden musze sprzedac :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beton Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 u mnie od podkrecania chyba ramu padał bios jego zawartosc sie wymzywlala jak za bardzo podkrecilem,teraz mam inne pamieci i jak za bardzo podkrece to reset biosu pomaga,wczesniej musialem wyciagac kostke i leciec do kumpla z taka samą plyta etc.. tamte pamieci to byly kingstn266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 oddaj proca do sklepu i wez w rozliczeniu nowe mobo napewno sie pedy zgodzą; jednak musisz to zrobic szybko (do 3 dni od daty zakupu mozesz oddac towar bez powodu) tak mowi prawo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...