Skocz do zawartości
Nessay

efekt podkrecania - komp nie wstaje

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno spalilem procesor (2 dni temu).

dzisiaj kupilem procesor bartojna za 4 banki.

podłanczam wszystko (wczesniej wyczyscilem bios)

i dalej monitor czarny!

co sie dzieje nie mam pojecia czyzby mobo padła?

i kupilem procesor na marne? i jeszcze do tego pewnie stary proc sie nie spalil i <span style="color:red;">[ciach!]</span>a nie wiem co teraz amm robic mam 2 procesory i nie dzialajacy komp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic innego ci nie zostało jak sprawdzić "spalonego" proca na innym sprzęcie - jeśli proc będzie działał sprzedaj go i kup nową mobo jesli tamta nie była na gwarancji uż.

A i u mnie czasem karta graficzna robi tak, że monitor sie nie włącza, ale reszta pracuje - spróbuj dobrze dokręcić karte, żeby dobrze siedziała w slocie AGP.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak padło mi mobo.

dlaczego - nie wiem pewnie bios poleciał.

procesor był sprawny teraz go licytuje na allegro :[

A resetować Bios próbowaleś???? U mnie tez tak się zdarza, że jak przesadzę w podkręcaniu to mam czarny ekran i płyta nie wstaje. Ale reset Biosu (u mnie zworką ew. na twardo wyciągnąć baterię) pomagał zawsze. natomiast jeśli to nie pomoże, to rzeczywiście jest obawa, że przekręciłeś mobo na tamten świat.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wyciagalem bateryjke, zworke i takie tam nic nie pomaga jutro leci do serwsu, mam nadzieje, ze w tym tyg. oddadzą, tak czy inaczej nie powinna paść! 2.3v to standard tej plyty wiec nie rozumiem.

najgorsze jest to, ze teraz mam procka w sumie to dwa i jeden musze sprzedac :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie od podkrecania chyba ramu padał bios jego zawartosc sie wymzywlala jak za bardzo podkrecilem,teraz mam inne pamieci i jak za bardzo podkrece to reset biosu pomaga,wczesniej musialem wyciagac kostke i leciec do kumpla z taka samą plyta etc.. tamte pamieci to byly kingstn266

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...