mumiak Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Kilka dni temu kupilem Epoxa 8RDAE, Athlona 2200+, 512 DDR 400 Twinmos, karta Hercules 8500 128MB... od razu po zainstalowniu XPeka, sterowniki etc, bez zadnego podkrecania odpalilem 3dmarka 2003, pierwsza gra leci ladnie, a na drugiej [ciach!], powyzej trzech klatek nie wychodzi, koncowy wynik ~1300, porazka mysle, to na Celeronie tyle mialem, moze mi ktos powiedziec o co biega????????????????????????? A jesli juz byl taki problem na forum to poprosze link do niego!! Dzieki z gory pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Wszystko gra - mark 03 testuje glownie grafa - Twoj Radek nie jest przystosowany do DirectX 9 (do ktorego jest przygotowany 3Dmark2003), przez to wynik jest taki marny. Poza tym benchamarki maja z reguly wolno chodzic :wink:. Ja na swoim konfigu np mam cos kolo 1360 marko 03. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumiak Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 łeeeeee no w sumie racja, dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Niop 3dmarka2003 to chyba tylko pod najnowsze FX i RADEONY porobli!! Ja mam ok.130pnkt :twisted: :twisted: hahhah .pozdro..:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 To ja jeszcze dodam,że 3D Mark 2003 jest chyba jedynym obecnie benchmarkiem,którego wyniki są faktycznie zależne od wydajności karty graficznej (a tylko w bardzo minimalnym stopniu od wydajności procesora,przepustowości pamięci,czy też płyty głównej). Nawet Aquamark 3,czy też Gun Metal Benchmark 2 nie testują w ten sposób,aby wyniki były zależne prawie w całości od grafy. Mnie osobiście to się podoba,bo jak widać,można napisać kod,który będzie wykorzystywał głównie zasoby karty graficznej (do wyświetlania grafiki),a da pole do popisu procesorowi przy obliczeniach sztucznej inteligencji,czy też skomplikowanych obliczeń,mających na celu jak najwierniejsze odwzorowanie fizyki świata realnego. No ale na takie wykorzystanie zasobów komputera przyjdzie nam jeszcze dłuuuugo poczekać,hehe. Pozdrawiam wszystkich i życzę jak najwyższych wyników w 3DM 2k3 :) (chociaż tak właściwie,to wynik zależy jedynie od zasobności portfela,czego jednak chyba nigdy nie uda się sprawiedliwie rozwiązać... Chyba,że nastaną czasy Star-Treka ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 odpal se 3dmark 2001 to ci sie chumor poprawi jak nastukasz 10k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashgan Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Ja na moim cfg + Radek9500Pro od Fic-a mam 3045pkt w 3DMark2003 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Ja na moim cfg + Radek9500Pro od Fic-a mam 3045pkt w 3DMark2003 :) Hmm,wynik trochę niski,bo nie powinien być mniejszy (oczywiście w przypadku R9500Pro) od 3400-3500pkt na standardowych ustawieniach...dziwne... :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumiak Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Odpalilem 3dmarka 2001, peklo 10k to cieszy :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Odpalilem 3dmarka 2001, peklo 10k to cieszy :D:Dczyli wszystko wporzadku z twoim hecem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heavy Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 ja na 9800pro mam 5300 w 2003 a na 9200 mam okolo 1xxx :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Ja na moim cfg + Radek9500Pro od Fic-a mam 3045pkt w 3DMark2003 :) procek robi swoje dlatego tak nisko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Hajmon3: procek nie ma tu prawie nic do "gadania" - gdybyś przeczytał mój post wyżej,to może byś nie pisał takich rzeczy. I jeszcze raz (ale nie tak samo :P ) to napiszę: wynik w 3D Mark 2k3 jest zależny w 95% od karty graficznej!! Pozdro PS.Tak nawiasem,to kiedyś było takie śmieszne dosyć udowodnienie na którymś z serwisów komputerowych,że faktycznie ten benchmark zależy od karty graficznej,a nie innych komponentów. Otóż przeprowadzono test z wykorzystaniem dwóch konfiguracji - jednej Cel500MHz(albo 466,nie pamiętam dokładnie) + R9700Pro (z jakąś dobrą płytą,coby w ogóle ta karta działała,hehe) i Athlon XP 2500+ + GF4Ti4600 - wynik był taki,jak się spodziewano,czyli pierwsza konfiguracja zmiażdżyła wręcz drugą,pomimo znaaaacznie mniej wydajnych podzespołów typu procesor i płyta główna :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...