Demboch Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Skoro nie SilentBoost to czy ten go pociagnie ... podbno ten wentyl jest bardzo dobry ale go nigdy w zadnym tescie nie widzialem i jak wypada na tle innnych tez nie wiem.... czy ten cudak uciagnie mi batona 2500+ przynajmniej jako 3200+ :)? oczywisice do tego CoperShrim i Pasta Arctic Ceramiqua ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Volcano 10 to maleństwo... ten cooler nadaje sie co najwyżej na chłodzenie chipsetu płyty na nForcie albo grafy... a do wysokowydajnych procków to nie ma co nawet o nim myśleć... Silentboost jest o wiele, wiele lepszy... a w dodatku cichszy! Zobacz dane na stronie thermaltake... jak wiatrak ponad dwukrotnie mniejszy, o głośniejszym i słabszym wentylatorze miałby być lepszy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 a volcano 9 sie nadaje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Zmien temat: chodzi Ci o WENTYLATOR czy COOLER??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 a volcano 9 sie nadaje ?Tez gorszy od SilentBoosta. W koncu to tylko aluminum i to jeszcze nie najwyzszych lotow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 no to moje ostatnie finalowe pytanko - czy silent boost z cooper shrimem na pascie arctic ceramiqua w komputerze z 1 wentylem wsysajacym do kompa i jednym wysysajaceym w pokoju gdzie temperatora nie zmeinie sie i trzyma sie w przedziale 24-27 stopni celsjusza bedzie w stanie wychlodzic batona 2500+ na plycie MSI k7n2 delta L wykreconego chociaz do 3200+ (1,75 V) tak zeby temperatura byla max 45 stopni ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Hmmm... z jednym wentylem tylko? A co... skąpisz kasy na jakiś dodatkowy? Myśle, że z bartonem normalnym by sobie bez problemu poradził, ale z kręceniem i w dodatku bez odpowiedniej wentylacji w budzie? Jeśli temperature masz rzeczywiscie taką niską, to powinien sobie poradzić... ale pojecia nie mam jak taką osiągasz bez dodatkowego chłodzenia... Ja mam poniżej 24 stopnie w budzie tylko i wyłacznie w stanie spoczynku, przy 4 wentylach... Sęk w tym, że Volcano Silentboost, ma wydajność zbliżoną do Zalmana 7000 oraz Volcano 11... myśle, że lepszego cooleta za te pieniadze nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Nie makonar wbrew twojemu tokowi myslenia nie skapie na dodatkowe wentyle tylko problem jest taki ze nie umiem/nie mam odpowiedniego sprzetu do robienie takowych dziurek .... :) szczere mowiac mam juz przygotowana dziure na wentyl 60 mm ale ja chyba powieksze do 80 mm :) ... a ile i jakie wentylatory Ty mi proponujesz na obudowe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...