Skocz do zawartości
Gość

Kingston a nForce2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Walcze przez cały weekend z nowa płyta MSI K7N2-L Delta. O tym jak sie plyta zachowuje pisałem w watku o tych płytach. Powiem tylko, ze najczestsza porada jaka otrzymywałem na roznych forach to zmiana RAM. Ponoc Kingston nie lubi sie z nForce2?

Prawda li to czy fałsz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja tez sie podlacze 2 X Kingstone 256 Mb 333Mhz i Epox 8Rda+. Śmiga az miło ....(na 333 i 400mhz) wiec chyba cos ta teoria

niebardzo :)

To ja tez sie podlacze 2 X Kingstone 256 Mb 333Mhz i Epox 8Rda+. Śmiga az miło ....(na 333 i 400mhz) wiec chyba cos ta teoria

niebardzo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz kostki na innej mobo i bedziesz wiedzial.

Ech...wlasnie tu jest problem. Mam mozliwosc sprawdzenia tych kosci tylko na płycie na KT400A.

A na forum Microstara mi pisali, ze MSI na nForce2 jest wybredny jesli idzie o RAM i z Kingston sie nie lubi :(

Wiec badz tu kurde madry :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz kostki na innej mobo i bedziesz wiedzial.

Ech...wlasnie tu jest problem. Mam mozliwosc sprawdzenia tych kosci tylko na płycie na KT400A.

A na forum Microstara mi pisali, ze MSI na nForce2 jest wybredny jesli idzie o RAM i z Kingston sie nie lubi :(

Wiec badz tu kurde madry :(

Ale jak sprawdzisz ram to bedziesz pewny ze ram jest sprawny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Musisz ściągnąć najnowszy bios do swojej płyty - najlepiej wersje najnowszą czyli : 5.4

W wersji 5.2 został poprawiony problem ze współpracą z tymi Kingstonami :

-Support AMD XP3200+ (FSB400) CPU

- Modify CPU temperature detection

- :idea: Fixed Kingston KVR333 memory cannot be used :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to juz jestem w kropce. Jutro bede mial inne pamieci i zobaczymy. Jesli tez bedzie sie komp wyłaczał no to niestety - płyta walnieta....kurde nowka, po raz pierwszy rozpakowana przez mnie i taki numer :(

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...