..::SNAP::.. Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 czy to prawda ze wysoka temp.na SIS 735 powoduje niestabilna prac systemu ???ostatnio przeczytalem o tym na jakiejs www i nie wiem czy to moze miec jakis wplyw na siebie. i jeszcze jedno:mam pamiatki 133Mhz i jak ustawiam w biosie 133Mhz na nie to plyta nie wstaje,rownoczesnie na procka mam magistrale 100 :( 8O dlaczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Jeżeli chipset parzy trochę z palec to warto się zastanowić nad schłodzeniem go wiatrakiem. Zresztą producenci często źle nakładają pastę między radiatorek a chipset. Zresztą to jest ECS więc lepiej zobacz samemu jak wygląda ten chipset. Może być maznięta kreska pasty nierównomiernie. Nałóż od nowa pastę i może załóż wiatrak (jeżeli go oczywiście nie ma). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Gr00bY Mazur"]Jeżeli chipset parzy trochę z palec to warto się zastanowić nad schłodzeniem go wiatrakiem. Zresztą producenci często źle nakładają pastę między radiatorek a chipset. Jesli wogole pasta bedzie. Do niedawna czesto pasty nie bylo pod chipsetem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ale czy temp ma wplyw na krecenie i zwisy windy itp :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Gr00bY Mazur"]Jeżeli chipset parzy trochę z palec to warto się zastanowić nad schłodzeniem go wiatrakiem. Zresztą producenci często źle nakładają pastę między radiatorek a chipset. Jesli wogole pasta bedzie. Do niedawna czesto pasty nie bylo pod chipsetem. hoho 8) :lol: ile pasty ... az nie moglem sie dokopac do chipsetu:) byl przyklejony ... TASMA DWUSTRONNA :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ale czy temp ma wplyw na krecenie i zwisy windy itp :?: oczywiscie, ze ma, po przekroczeniu danej bariery niektoore elementy chipsetu nie wyrabiaaj (sklada sie z rooznych tranzystorow, o rooznych wlasciwosciach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Gr00bY Mazur"] Zresztą producenci często źle nakładają pastę między radiatorek a chipset juz w roq 2000 msi pieknie nakladalo paste, jak podnioslem radiator, to az sie zdziwilem, wszystko roownomiernie i elegancko, a spodziealem sie jakiejs kropki na srodq :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ale czy temp ma wplyw na krecenie i zwisy windy itp :?: oczywiscie, ze ma, po przekroczeniu danej bariery niektoore elementy chipsetu nie wyrabiaaj (sklada sie z rooznych tranzystorow, o rooznych wlasciwosciach) a czy sa jakies granice po ktorych sa zwisy??jakies bariery?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 oczywiscie, ze sa, kazdy element ma swoja tolerancje, ale jakie sa bariery, to ja niestety nie wiem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ja mam 82-stopnie (sic!) na moim gigabyte'cie i wszystko ultra stabilne, ale kto wie może powinienem sobie załatwic CrystalORB'a :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 82, to...........................bardzo doozo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ja mam 82-stopnie (sic!) na moim gigabyte'cie i wszystko ultra stabilne, ale kto wie może powinienem sobie załatwic CrystalORB'a :?ale nie mash SIS-a :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ja mam 82-stopnie (sic!) na moim gigabyte'cie i wszystko ultra stabilne, ale kto wie może powinienem sobie załatwic CrystalORB'a :?bios i Gigabyte'owy monitor pokazują tyle samo?? 8O , ja na Gbyte 7VRXP najwięcej to widziałem 45 stopni i po dotknięciu palcem tyle na oko jest. 82 to chyba niemożliwe sprawdź paluchem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ja mam 82-stopnie (sic!) na moim gigabyte'cie i wszystko ultra stabilne, ale kto wie może powinienem sobie załatwic CrystalORB'a :? 82C? :0 napewno pomiar jest prawidlowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 mam pamiatki 133Mhz i jak ustawiam w biosie 133Mhz na nie to plyta nie wstaje,rownoczesnie na procka mam magistrale 100 :( 8O dlaczego a co z moimi pamiatkami :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ja mam 82-stopnie (sic!) na moim gigabyte'cie i wszystko ultra stabilne, ale kto wie może powinienem sobie załatwic CrystalORB'a :?bios i Gigabyte'owy monitor pokazują tyle samo?? 8O , ja na Gbyte 7VRXP najwięcej to widziałem 45 stopni i po dotknięciu palcem tyle na oko jest. 82 to chyba niemożliwe sprawdź paluchem :Dnawet nie jest ciepły - więc pomiar pewnie zły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 aha chodzi mi o chipset bo system mam 37stopni :) chyba że ta temp. w speed fanie to cosik innego bo mam tak: procek: 39stopni system: 37stopni i chipset - chyba :? : 82stopnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 a co można sądzić o 44"C :?: wyłączyłem wentyl bo chodził jak suszarka :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 aha chodzi mi o chipset bo system mam 37stopni :) chyba że ta temp. w speed fanie to cosik innego bo mam tak: procek: 39stopni system: 37stopni i chipset - chyba :? : 82stopnie Napis SYSTEM=CHIPSET!!!!! a ta trzecia temp. to jakis blad programu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ja mam 82-stopnie (sic!) na moim gigabyte'cie i wszystko ultra stabilne, ale kto wie może powinienem sobie załatwic CrystalORB'a :?bios i Gigabyte'owy monitor pokazują tyle samo?? 8O , ja na Gbyte 7VRXP najwięcej to widziałem 45 stopni i po dotknięciu palcem tyle na oko jest. 82 to chyba niemożliwe sprawdź paluchem :Dw biosie temp. chipsetu nie da się sprawdzić tylko systemu chyba że to jest to samo to wtedy mam 34-37stopni tylko co wtedy to jest 82stopnie z speedfana??? jeszcze raz piszę: procek: 39stopni system: 34-37stopni HDD: 44stopnie i to co myślę że jest chipsetem: 82stopnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 aha chodzi mi o chipset bo system mam 37stopni :) chyba że ta temp. w speed fanie to cosik innego bo mam tak: procek: 39stopni system: 37stopni i chipset - chyba :? : 82stopnie[/quote Speed Fan nie zawsze dobrze pokazuje.ja mam chipset w Speed Fanie - 108 stopni :!: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 aha chodzi mi o chipset bo system mam 37stopni :) chyba że ta temp. w speed fanie to cosik innego bo mam tak: procek: 39stopni system: 37stopni i chipset - chyba :? : 82stopnie Napis SYSTEM=CHIPSET!!!!! a ta trzecia temp. to jakis blad programu :P KRECIO dzięki juz się uspokoiłem, więc mam niską temp. chipsetu :D :D :D :D :D :D :D :D sorki za zamieszanie :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 a co można sądzić o 44"Cwyłączyłem wentyl bo chodził jak suszarka Zalezy od plyty. U mnie np. brak wiatraka (MSIK7T266Pro2) i mam teraz 41/40 Cpu/Chip. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 aha chodzi mi o chipset bo system mam 37stopni :) chyba że ta temp. w speed fanie to cosik innego bo mam tak: procek: 39stopni system: 37stopni i chipset - chyba :? : 82stopnie Napis SYSTEM=CHIPSET!!!!! a ta trzecia temp. to jakis blad programu :P trzecia to nie blad :) w tym programiku sa 4 temperatury :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 trzecia to nie blad :) w tym programiku sa 4 temperatury :)to czego dotyczy ta trzecia temp. ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 trzecia to nie blad :) w tym programiku sa 4 temperatury :)to czego dotyczy ta trzecia temp. ???moze hdd :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 trzecia to nie blad :) w tym programiku sa 4 temperatury :)to czego dotyczy ta trzecia temp. ???moze hdd :?:nie nie HDD jest osobno nazwane HD0 i ja mam tam 44stopnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 trzecia to nie blad :) w tym programiku sa 4 temperatury :)to czego dotyczy ta trzecia temp. ???Niczego.. poprostu jest to interpretacja sygnalu jaki dociera z plyty glownej.. A ze niektorzy producenci nie wykorzystuja wszystkich mozliwosci ukladow monitorujacych np. podlaczajac tylko 2 czujniki zamiasta 3 to potem programy wariuja i pokazuja np -80 * jak u mnie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 trzecia to nie blad :) w tym programiku sa 4 temperatury :)to czego dotyczy ta trzecia temp. ???Niczego.. poprostu jest to interpretacja sygnalu jaki dociera z plyty glownej.. A ze niektorzy producenci nie wykorzystuja wszystkich mozliwosci ukladow monitorujacych np. podlaczajac tylko 2 czujniki zamiasta 3 to potem programy wariuja i pokazuja np -80 * jak u mnie 8)slabiutko :) u mnie jest -108 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 pamiatki 133Mhz i jak ustawiam w biosie 133Mhz na nie to plyta nie wstaje,rownoczesnie na procka mam magistrale 100 :( 8O dlaczego? a co z PAMIATKAMI :?: :?: :( 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...