bortas Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 dokaldnie jak w tytule? czym? mam aparat canona powershot s100, niestety bez softu, jest tam opcja robienia zdjec panoramicznych ale czym je potem poskladac? znalazlem troceh softu w sieci w tym stronek z opisem roznych programow i pluginow (w tym soft'y do robienia pelnych 360* i do tego viewer'y), niestety ich mnogosc niepozwala na przetestowanie wszystkich pozatym np szczerze niechce mi sie instalowac np photoshopa zeby sprawdzic czy ta wtyczka dziala, moze ktos sie bawil i ma jakies zdanie o tym czy innym programie, chodzi mi o jakis program ktory uwzglednialby ogniskowa z jaka zdjecie bylo robione, "retuszowal" wplyw znieksztalcen z soczewki na brzegach zdjecia, tak aby to wyszlo "ładnie" :):) czekam na pomysly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 http://tinylink.com/?E3BCQCpw0N http://tinylink.com/?4VYzvmDpgX 2 min. Pozdrawiam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geryt Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 z canona: PhotoStitch (mam go przy S45) ale "ładnie" wychodzi?? - kwestia b. subiektywna: ogniskową jako tako uwzględnia, ale bez statywu ciężko jest zrobić panoramę która wyglądałaby co najmniej rozsądnie. Co do samego łączenia i retuszowania połączeń zdarza się że z lupą szukać gdzież to :) ale czasem porąbie mu się konkretnie i jakis element np. zdubluje :) Ogólnie, jak na 3 próby które robiłem (bez statywu) to jedna jest IMHO fajna co do przeglądarek: the one and only ACDSee :) Teraz ja mam pytanko do ciebie: ile dałeś za tego a100 i czy nie będzie to problem jak mi poślesz jakieś próbki na maila? (qmpel chce kupić i ja mam mu doradzić) PS. Zakładam że masz a100, a nie jak wpisałeś s100 (chyba że już łączą drukarke z cyfrakami w jedno combo :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 z canona: PhotoStitch (mam go przy S45) ale "ładnie" wychodzi?? - kwestia b. subiektywna: ogniskową jako tako uwzględnia, ale bez statywu ciężko jest zrobić panoramę która wyglądałaby co najmniej rozsądnie. Co do samego łączenia i retuszowania połączeń zdarza się że z lupą szukać gdzież to :) ale czasem porąbie mu się konkretnie i jakis element np. zdubluje :) Ogólnie, jak na 3 próby które robiłem (bez statywu) to jedna jest IMHO fajna co do przeglądarek: the one and only ACDSee :) Teraz ja mam pytanko do ciebie: ile dałeś za tego a100 i czy nie będzie to problem jak mi poślesz jakieś próbki na maila? (qmpel chce kupić i ja mam mu doradzić) PS. Zakładam że masz a100, a nie jak wpisałeś s100 (chyba że już łączą drukarke z cyfrakami w jedno combo :D) a 100 ma tylko 1 mpix :/ ja dysponuje fotkami z a200, roznia sie tylko rozmiarem :) jak dobrze pojdzie, to dzisiaj wieczorem odbiore a60 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 jak napisalem mam powershot s100 - tez napoczatku sie zdziwilem a jednak http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=424728 aparat dostalem od brata bo kupil sobie nowy powershot s400 http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=424729 do tamtego aparatu niestety softu nie dostalem (zostal w stanach) tak wiec photostitch'a nieposiadam zdjecia z tego aparatu sa jak dla mnie wystarczajacechociaz zdjecie z aparatu 3mln pixeli i wywowalne na papier wyglada o wiele lepiej :) taka moja uwaga :) aparat ma jednak swoje lata (2.5) wiec najnowszy niejest zdjecia jakos tak czasami brak im koloru sa jakby wyblakle, brak zycia w tych kolorach :) ale od czego jest obrobka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 no niby dziala PANORAMA FACTORY jak na razie pierwszy test przeszedl pomylnie nizej wrzucam wynik tego co wyszlo - nie jest zle - wrzucielm fotki i kazalem zrobic autoamtycznie w miejscach laczenia czasami widac co i gdzie jednak .. da sie z tym zyc:) http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=424797 bede chcial jeszcze sprobwac PANOTOOLS (to juz jest plugin) ma znacznie wiecej mozliwosci, ale tez nie jest tak prosty w obsludze pozniezej wrzucam linka do opisu roznego rodzaju softu do sklejania http://www.panoguide.com/software/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 ja tam łapie foty w Adobie7 i sam jade z klejem i nozycami ... wychodzi greate ale to dla tych co maja i czas i ochote na to ... a dal ciebie polecam najlatwiejszy progs Adobe Photoshop Elements funkcja photomerge... automatyka pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ja polecam Canon Photo Stich który mam dołączony do Canona S50, fajnie działa, ale czasami różnią się kolor nieba, albo jak robiłem panorame jesiora to kompletnie fale niepasowały(co było do przewidzenia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ja polecam Canon Photo Stich który mam dołączony do Canona S50, fajnie działa, ale czasami różnią się kolor nieba, albo jak robiłem panorame jesiora to kompletnie fale niepasowały(co było do przewidzenia). photostich'a wlasnie niemam:( softu do aparatu nie dostalem, brat oddal mi tylko sam aparat ps. czy ten photostich pracuje samodzielnie czy potrzebuje zoombrowser'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...