Damianos99 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Witam.Jutro odbieram zestaw wodny kupiony na allegro.Oto link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17119053 Zalezy mi na ciszy a wiatrak na radku jest wyjatkowo glosny. Jakiego szukac bloku na GPU i jakiego trójnika? Czy sa bloki na radka które posiadaja jakies uwypuklenie poprawiajace styk z rdzeniem bez koniecznosci odklejania oslonki? Dzieki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Jezeli ten Tec ma isc na CPU to sobie mozesz odrazu darowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos99 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Na tyle się jeszcze orientuje-Peltier się nie przyda-różnica mocy spowoduje skraplanie.Chodzi o blok na gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Tu nie chodzi o skraplanie - procesor wydziela wiecej mocy niz peltier moze oddac. Roznica nie zostanie odprowadzona, procesor bedzie sie przegrzewal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 lepszego zdjecia nie mam czasu szukac, o to ci chodzi? bloczki mcs i copperfield maja cos takiego. addon - no i maze 4 gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos99 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Dzięki Popix.Dokładnie o to mi chodziło.Blok o który mi chodzi musi mieć właśnie taki "brzuszek".Zakładałem Zalmana 80 i niestety ramka,której nie chce odrywać powoduje że powieżchnia metalu nie przylega dobrze do rdzenia.Z Zalmanem miałem chistorie dość przerażającą.Odpalam kompa z założonym cichutkim cackiem i co widze? Błędami sypał nawet z pozycji biosu,nie mówiąc o 3dmarku gdzie artefaktów było multum.Sądze że tylko kwestia dużej ilości pasty uchroniła rdzeń na moim radku od zjarania.Założyłem ponownie cooler ati z mocnym przekonaniem że jednak coś spieprzyłem przy zakładaniu pasywa,odpalam i serce zwolniło-wszystko O.K Wniosek-w moim przypadku bez zdejmowania ramki jedynie taki blok jak na zdjęciu jest w stanie dobrze przylegać.THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 cieszę się ze mogłem pomóc. bloki CFD będą dopiwero za jakiś czas dostepne (wiem z dobrego źródła :) ) wiec pozostaje ci mcs lub proline(dden). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...