Patrol Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 w trakcie awarii zasilania (palila sie podobno osiedlowa trafostacja) chodzil komp. po przywroceniu zasilania nie mozna juz bylo z niego korzystac. Okazalo sie ze w kompie padla tylko plyta (pozostale elementy sprawdzone, wkladane byly rowniez sprawne podzespoly z innego kompa). teraz po uruchomieniu od razu post wskazuje "FF" - wczesniej trwaly testy az do uzyskania ostatecznie wartosci "FF". zostalo sprawdzone praktycznie wszystko, wizualnie zadnych usterek nie widac, miernikiem sprawdzane byly tranzystory-wydaja sie byc ok, dla pewnosci reset biosu tez byl, bateryjka oczywiscie sprawna, krotko mowiac podzespoly pracuja ale ekran monitora jest czarny, cpu sie nagrzewa, grafa i NB rowniez, wiec napiecia sa podawane... na pewno jest uszkodzona plyta tylko mam pytanie czy mogl pasc sam bios czy taki objaw wskazuje raczej na uszkodzenie elektroniki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 mi to wyglada ze za duze napiecie poszlo na któryś z układów na płycie niezbedny do jej działania... (moze to być jeden z dziesięciu :D zaczynając na PLL'u kończąc na SB lub NB...) , sprawdz też ścieżki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 idź do energetyki, znam przypadki że oddali pieniądze (ale nie pamiętam przy jakego rodzaju usterce sieci energerycznej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 idź do energetyki, Jezeli tylko jemu sie to zdazylo a nie wszystkim ktorzy byli zasilani z tego trafa, to moze sobie chodzic. Energetycy go wysmieja i oleja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 hmmm zależy z tego co wiem można sobie wykupić ubezpieczenie na kompa! i użądzenia elektroniczne tzn. jest to dodatek do ubezpieczenia mieszkania. Polega to na tym że jezeli co coś padnie a serwis sklepu w którym kupiłeś daną cześć uzna że uszkodzenie było spowodowane sięcią enegretyczną (czy jakoś tak...) to wtedy oni mają obowiązek wymienić. Nie wiem dokładnie czy to jest tak ale cos takiego słyszałem. W sumie sposób dobry jak sie ma znajomych w serwisie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...