Skocz do zawartości
Slayer

Zalman CNPS 7000 vs ????????? Co mu dorówna? Socet 478

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że nie doszło do skutku kupno Zalmana ( ktoś pomylił paczki w sklepie internetowym :o ), to jest czas na to, żeby zainteresować sie czymś innym. Czy isnieje, czy choćby jest zapowiadane chłodzenie, które mogło by być leprze, albo choć na podobnym poziomie co Zalman? Bo jednak trochę się boję, ze bedę musiał piłować radiator ( cholera wie, czy to da rady wejść- teoretycznie tak, ale praktyka zazwyczaj jest bolesna- już nie raz się tak załatwiłem :?). Chodzi mi o maksymalnie cichy zestaw do chłodzenia CPU.

PS- czytałem ostatnie testy, jakie sie pojawiły- Zalman kopie wszystko, co się ukazuje/ło. Jakieś sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W chwili obecnej mam Z6000ALCU i jestem zaj.... zadowolony on jest warty tych 100zlotych. W trybie Silent jest calkowicie nieslyszalny nawet z odwarta buda nie ma halasu !!!! Patrzac na Twego Celka to raczej nie bedzie problemow z puszczeniem go w Silent a w przypadku Zalmana to jest naprawde Silent :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W chwili obecnej mam Z6000ALCU i jestem zaj.... zadowolony on jest warty tych 100zlotych. W trybie Silent jest calkowicie nieslyszalny nawet z odwarta buda nie ma halasu !!!! Patrzac na Twego Celka to raczej nie bedzie problemow z puszczeniem go w Silent a w przypadku Zalmana to jest naprawde Silent :]

z tego co ja widze ten celek jest 0.18 więc się nieźle grzeje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakto co mu dorowna - tylko 1 "cooler" jest go w stanie pobic (taka samo *C/W przy minimalnie mniejszym przeplywie powietrza lub mniejsze *C/W przy identycznym przeplywie powietrza - przynajmniej na prockach do okolo 75W ciepla)

a mianowicie ThermalRight SLK-900 z jakims konkretnym wentylkiem 80/92mm (nie za glosnym zeby nie przypominalo to startujacego samolotu) :P

*C/W to jest roznica miedzy temp. procka a temp. otoczenia (w stopniach C) podzielona przez ilosc wydzielanego przez procek ciepla (w Watach)

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakto co mu dorowna - tylko 1 "cooler" jest go w stanie pobic (taka samo *C/W przy minimalnie mniejszym przeplywie powietrza lub mniejsze *C/W przy identycznym przeplywie powietrza - przynajmniej na prockach do okolo 75W ciepla)

a mianowicie ThermalRight SLK-900 z jakims konkretnym wentylkiem 80/92mm (nie za glosnym zeby nie przypominalo to startujacego samolotu) :P

*C/W to jest roznica miedzy temp. procka a temp. otoczenia (w stopniach C) podzielona przez ilosc wydzielanego przez procek ciepla (w Watach)

:P

tak tylko gdzie go w PL kupić i to w przyzwoitej cene :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi