Skocz do zawartości
tommek

KINO DOMOWE

Rekomendowane odpowiedzi

hej nie wiem czy dobrze trafilem z tematem prosze o niebanowanie jakby co :D wiec chce sie szarpnac na kino domowe cena do 2300 (+-) nie za bardzo jestem zczajony z tym i czy do tej kasy kupi jakis model ( z glosnikami oczywiscie) zeby obslugiwal takze Xvid I DivX bo z tego co sie rozgladalem to te soniaki i pioneery maj tylko obsluge DVD SVCD VCD JPEG i jakies tam inne malo wazne polecacie jakies modele na co zwracac uwage przy kupnie takiego sprzetu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje kino wyglada w ten sposob:

-Amplituner DENON AVR 1603 (5 kanalow po 100W)

-2 glosniki Quadral 80

-centralny 2x80 W i surround 2x100W TONSILA

-subwoofer 350 W

Gra dobrze ale to kosztuje(okolo 4000zl)

Mysle wiec ze jezeli masz te 2300 to pozstaje kupic komp i zestaw glosnikowy(np Creative) za 400zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde nie chodzi mi o to zeby kupic pieca to moj starszy sie szarpie na to kino i ozadnym kompie mowy nie ma!

Jezeli chcesz na tym ogladac DiviXy to tylko : KISS-a masz do wyboru.

Do tego ciezko Ci bedzie dobupic amplituner i zestaw glosnikow jezeli chcesz sie zmiescic w tej cenia.

Jezeli chcesz sie zmiescic, to IMHO tylko kompletny zestaw "Kina Domowego" z marketu Ci pozostaje, o jakosci nie wspomne, sam chyba wiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej nie wiem czy dobrze trafilem z tematem prosze o niebanowanie jakby co :D wiec chce sie szarpnac na kino domowe cena do 2300 (+-) nie za bardzo jestem zczajony z tym i czy do tej kasy kupi jakis model ( z glosnikami oczywiscie) zeby obslugiwal takze Xvid I DivX bo z tego co sie rozgladalem to te soniaki i pioneery maj tylko obsluge DVD SVCD VCD JPEG i jakies tam inne malo wazne polecacie jakies modele na co zwracac uwage przy kupnie takiego sprzetu ??

Jeśli chcesz oglądać na DVD także divx to nie licz, że zmieścisz się w 2300zł. Ale przede wszystkim trzymaj się jak najdalej od Kiss'a. To szajs jakich mało, zawiesza się co chwilę i ogólnie więcej z nim kłopotów i pożytku. Ostatnio na rynek wszedł Lite-On LDV 2001, który jest o wiele lepszy od Kissa i dużo tańszy. Ale tak naprawdę jedyne wyjście to Xoro HSD 400. On czyta nie tylko divx, ale także Xvid i można go dostać za jakieś 150Euro. Co do głośników, to zależy jaki duże masz pomieszczenie, no i jakie masz wymagania. Jeśli nie słyszysz różnicy, to kup np. Yamaha NS-P230 (na allegro po około 800-900zł), a do tego amplituner, np. Yamaha RX-V440 (od importerów po około 1000zł). Wyjdzie jakieś 2500zł, ale to jest absolutne minimum w jakie warto się pakować. Można oczywiście kupić też DVD z głośnikami za 1000zł, ale niestety to straszny szajs. Tak naprawdę lepsze głośniki zaczynają się od 2000zł, do tego jakieś 700zł za DVD i 1500zł za amplituner. Wszystko oczywiście od importerów, bo w sklepach coś takiego jest nawet 30-40% droższe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...