Skocz do zawartości
KazMax

Radek9000Pro i problem w grach...

Rekomendowane odpowiedzi

Witka

Nieawno zamieniłem mojego wysłużonego 440MX na Radka 9000 Pro Herculesa i mam problem z niektórymi gierkami :( a mianowicie:

takie gierki jak Medal of Honour czy Serious Sam 2 działają na tym sprzęcie fatalnie....osiągają frame rate rzędu 4-10 klatek !?!? Co najdziwniejsze zmiana rozdzielczości czy ilości detali nic nie pomaga. Czasami (ale rzadko) tylko gdy zmienię rozdzielczość gra jak gdyby "zaskakuje" i działa zupełnie normalnie i płynnie. Efekty spowolnienia widać już zaraz po odpaleniu giery, w menu wyboru opcji nawet podświetlenia i kursor myszy działają okrótnie wolno. Z GF 400MX takich problemów nigdy nie miałem. Co jest grane? Czy ATI tak ma? Drivery w wersji 3.8 i DirectX 9.0.

Za wszelkie sugestie wielkie dzięki! Pozdow for @ll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 tematy ostatnio byly zeby brac 9100 a 9000pro ;)

rozumie ze robiles formata po zmianie nvidii na ati ?

jezeli tak to rozumie ze masz tez wszystkie stery nowe pod mobo ?

jezeli tak to wywal driver cleanerem 3.8 i cofnij sie do 3.6 - wszystkie caty w gore mialy jakie problemy ... bylo o tym na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jasne że robiłem formacik i wszystko od nowa pakowałem. Stery do MoBo Via 4in1 4.49. Z sterami to oprócz Catalist"ów próbowałem też z omegami lecz rezulatat żaden. Co do 9100 to wiem że lepsza, szybsza i wogóle ale nie mogłem jej dostać w swojej "wiosce" niestety i wziołem to co mam a na lepszą mnie narazie nie stać...

Jakieś inne sugestie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...