cinos Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Elo :D Czy jak zdajbym grill'a i przykrecil na ten wentlatorek od Titana jakis 80*80*25 2500RPM(taki jak od obudowy) Czy zwiekszylo by to wydajnosc chłodzenia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Raczej wtedy barierą w dobrym chłodzeniu byłby radiator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Takie rozwiązanie może dać jedynie większy szum a wydajność pozostanie pewnie ta sama :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Elo :D Czy jak zdajbym grill'a i przykrecil na ten wentlatorek od Titana jakis 80*80*25 2500RPM(taki jak od obudowy) Czy zwiekszylo by to wydajnosc chłodzenia? Poprostu zwiekszylaby sie wydajnosc, CFM, i halas :) Jedyny minus to nie za wiele Ci obnizy temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Moze i spadnie temperaturka troche a moze zrobi sie taki balagan z tym powietrzem ze bedzie odwrotny skutek :) Ja bym probowal jakos wiatrak z boku zamontowac jesli juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Oczywiście zyskasz ... dużo dB :D . Na 100% to ci nic ne da. Przepływ powietrza bedzie taki sam lub nawet gorszy. Już to kiedyś sparwdzałem ;) . Ja tam tego titana jeszcze spowalniam a ty mu kolejny wentyl chcesz przyładować :P hehehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Yoshi_80 a czym go spowolniasz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Oczywiście zyskasz ... dużo dB :D . Na 100% to ci nic ne da. Przepływ powietrza bedzie taki sam lub nawet gorszy. Już to kiedyś sparwdzałem ;) . Ja tam tego titana jeszcze spowalniam a ty mu kolejny wentyl chcesz przyładować :P hehehehe Też go spowalniam :P , ale chcialbym machnac 2 wiatraki po 2500rpm ten od obudowy i Titan'ek spowolniony SpeedFan'em ale skoro to nic nie da to wrzuce wirnika na przod obudowy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Yoshi_80 a czym go spowolniasz :?:Oczywiście niezastąpionym speedfanem :) . U mnie chodzi na min czyli 2500 obr/min (mniej nie moge już ustawić). Jest wtedy bardzo cichy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Oczywiście niezastąpionym speedfanem :) . U mnie chodzi na min czyli 2500 obr/min (mniej nie moge już ustawić). Jest wtedy bardzo cichy. U mnie min. 2700 ;) A ile masz max? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Oczywiście niezastąpionym speedfanem :) . U mnie chodzi na min czyli 2500 obr/min (mniej nie moge już ustawić). Jest wtedy bardzo cichy. U mnie min. 2700 ;) A ile masz max? Po modyfikacji volcano 7 mam minimum obrotow 1400 (nieslyszaleny dla ludzkiego ucha :) ), natomiast max to 5100 (helikopter ale za to wydajny jak cholera). Wczesniej chocby mial temp. -10 we wnetrzu obudowy to i tak jechal na minimum 2900 rpm (dla niewtajemniczonych - V7 ma termistor i kreci w zaleznosci od temp. otoczenia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krizz Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Oczywiście niezastąpionym speedfanem :) . U mnie chodzi na min czyli 2500 obr/min (mniej nie moge już ustawić). Jest wtedy bardzo cichy. U mnie min. 2700 ;) A ile masz max? Hehe, u mnie 2500 to jest max 8) Srednio 2300-2400. Ten czujnik temperatury z regulacja to jednak zajefajna rzecz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Yoshi_80 a czym go spowolniasz :?:Oczywiście niezastąpionym speedfanem :) . U mnie chodzi na min czyli 2500 obr/min (mniej nie moge już ustawić). Jest wtedy bardzo cichy. ja go moge ustawic od 0RPM do 3250RPM :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Max ma w granicach 3400 , czasem bujnie sie 3500. W zasadzie to nie ma wielkiej różnicy między 2500 a 3500 w temeraturze jeżeli jest dobrze wentylowana obódowa (jak u mnie :P). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Max ma w granicach 3400 , czasem bujnie sie 3500. W zasadzie to nie ma wielkiej różnicy między 2500 a 3500 w temeraturze jeżeli jest dobrze wentylowana obódowa (jak u mnie :P). To mniej wiecej tak jak u mnie ~3400. I temp sie nie zmienia specjalnie (brak dodatkowych wiatrakow). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Kiedyś miałem zrobina u siebie podobną rzecz na Spire z miedzianą podstawą , przy wiatraczkach zamocowanych jeden na drugim miałem ok 4'C mniejszą temp... niestety miałem już dosyć wycia wiatraków i wywaliłem jeden :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Elo :D Czy jak zdajbym grill'a i przykrecil na ten wentlatorek od Titana jakis 80*80*25 2500RPM(taki jak od obudowy) Czy zwiekszylo by to wydajnosc chłodzenia? To chyba Ci nic nie da. Trzeba by dobudować coś w rodzaju stożka i założyć na nim 2 wiatraki na 7V, wtedy może poprawi się przepływ, ale napewno zmniejszy chałas. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...