Homer Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Ostatnio mam taki problemik.. zakładałem siec na kilka kompów, do jednego z nich (Win XP Pro) jest podpięta drukarka laserowa HP 1300 i udostepniona w sieci. Nie ma zadnych problemów z drukowaniem z systemów Win XP, Win 98 Natomiast mam jedną maszynę na Windows NT 4.0 no i za nic nie moge na tym komputerze zainstalować zmapowanej drukarki sieciowej. Podczas instalacji drukarki, w momencie gdy nalezy wskazać sterownik do zainstalowania, po podaniu odpowiedniej ściezki do płytki z driverami do NT, windows wyswietla komunikat o "nierozpoznaniu sterownika". Sytuacja ta powtarza sie równiez z innym typem drukarki, w innej sieci gdzie równiez mam drukarkę na Windows XP a klientem jest Win NT. Czy to jakis znany problem z niezgodnoscia tych systemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Ostat Natomiast mam jedną maszynę na Windows NT 4.0 no i za nic nie moge na tym komputerze zainstalować zmapowanej drukarki sieciowej. Podczas instalacji drukarki, w momencie gdy nalezy wskazać sterownik do zainstalowania, po podaniu odpowiedniej ściezki do płytki z driverami do NT, windows wyswietla komunikat o "nierozpoznaniu sterownika". Zainstaluj dodatkowe sterowniki do drukarki dla innych systemów na tym XP (masz to w zakładce we właściwościach drukarki). Niech wtedy sobie antek ściągnie te sterowniki z kompa gdzie jest drukarka. Też miałem takie problemy z NT. Jest jeszcze jedno wyjście. Zainstaluj na antku drukarkę lokalnie a potem przerób ją na sieciową (podając zamiast portu LPT ścieżkę sieciową). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Zainstaluj dodatkowe sterowniki do drukarki dla innych systemów na tym XP (masz to w zakładce we właściwościach drukarki)... No własnie tego sie nie da zrobić... nie łyka sterowników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...