Skocz do zawartości
Kost@k

edytor biosów AWARD

Rekomendowane odpowiedzi

yooooo....

panowie - szukalem , ale jakos tak nie udalo mi sie znalezc....

moze ktos zapoda link lub rzuci programik do edycji biosu AWARD - musze w moim biosie podniesc vcore

max co plyta pozwala zapodac na proca , to tylko 1,6V :cry:

przez to wlasnie nie chce pentiawka wyzej niz 3,3GHz wyjsc , a jak wychodzi to cuduje (restart , zawieszka ito)

generalnie musze zrobic 1,85V

pomoze ktoś :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O  8O

eeekkkkhhhmmmmmm... no coz - moze moje rozumowanie jest bledne , ale skoro istnieje np radetit pozwalajacy zmienic taktowanie radka , to i kazdy inny heksadecymalny edytor rozpoznajacy bios awarda pozwoli przeciez zmienic wartosc napiecia...

no chyba ze calkowicie sie myle , ale chyba isnieje taki programik.... tylko nie pamietam w jakich okolicznosciach natknalem sie na info o nim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potrafi andriu , potrafi....

to jest drugie mobo - na pierwszej felernej byl jakis dziwny bios FB w ktorym vcore bylo 1,75V ale plyta nawet na defaulcie byla niestabilna

wymienili mi - tyle ze na tej jest F6 ktory pozwala na 1,6V

dzieki za linka - zaraz polookam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat z tej strony nie sciągnesz - przynajmniej u mnie nie ma tam linka do pliku :confused: Jeśli masz wersje biosu 6.x to szukaj modbin6, jeśli niższą to modbin4.xx.

BTW czy ktoś się orientuje czy jest gdzieś progs do modyfikacji biosów Asusa (na Awardzie) - bo modbin tego nie rusza niestety:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi