Skocz do zawartości
Przemo

Radeon7500 Problem!!

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie wstawiłem sobie Radeona 7500 LE firmy ST Lab, zainstalowałem sobie sterowniki catalyst 3.8 (bo takie miałem aktualnie na dysku) i jak ustawiam rozdzielczość 1280 x 1024 x 85Hz to obraz strasznie "pływa", wszytsko się rozlewa na monitorze, ogólnie nie da się pracować. Poprzednio miałem MX'a 440 i wszystko chodziło ok (w tej rozdzielczości), monitor to MAG 17" 796 PF2 taż że to nie jest wina monitora, co jest nie tak z kartą, może stery jakieś inne, jakie?, może coś w biosie przestawić? poradźcie coś, trochę szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem, nie piszcie zmień rozdzielczość albo kartę bo to nie są odpowiedzi których szukam, może to wina sterownika ?

Jak było to zapodajcie linki

Dzięks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy innych rozdzielczościach spox, np 1024 x 768 x 100HZ i niżej (HZ) działa OK, dodam jeszcze że zmieniłem kolory pulpitu na 16 bit i działa OK, a ja jest na 32 bit to zaczyna pływać, inne rozdziałki mnie nie interesują bo w windzie pracuje właśnie na tej czyli 1280x1024x85Hzx32bit i właśnie tylko na tej strasznie kaszani, jest na to jakaś rada ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że to nie jest za dużo jak na tą grafę.

A ustawiłem swobie te 32 bity i zaczęłęm podkrecać pamięci i np na 400 już nie ma takiego falowania a na 500 już jest bardzo dużo, ale na 250 też już jest znowu duże.

Czy to może być wina np. przegrzewających się pamięci ?.

OT karta ma taktowanie: core-240MHz, mem-333MHz, podkręcałem ją stabilnie na 315MHz core i 500MHz memory, dodam że pamięci to hynixy 5ns. ale na 500 były już bardzo gorące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jeszcze coś napiszę a mianowicie w rozdzielczości 1600 x 1200 x 75Hz jest czysto i bez żadnych zniekształceń więc to chyba nie ramdac :(

A może to być wina pozostałości po sterownikach nVidi bądź nVidiowych omegach bo na takowych jechałem na poprzedniej karcie, no i w tej krytycznej rozdzielczości (przyp. 1280x1024x85Hzx32bit)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...