Przemo Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Właśnie wstawiłem sobie Radeona 7500 LE firmy ST Lab, zainstalowałem sobie sterowniki catalyst 3.8 (bo takie miałem aktualnie na dysku) i jak ustawiam rozdzielczość 1280 x 1024 x 85Hz to obraz strasznie "pływa", wszytsko się rozlewa na monitorze, ogólnie nie da się pracować. Poprzednio miałem MX'a 440 i wszystko chodziło ok (w tej rozdzielczości), monitor to MAG 17" 796 PF2 taż że to nie jest wina monitora, co jest nie tak z kartą, może stery jakieś inne, jakie?, może coś w biosie przestawić? poradźcie coś, trochę szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem, nie piszcie zmień rozdzielczość albo kartę bo to nie są odpowiedzi których szukam, może to wina sterownika ? Jak było to zapodajcie linki Dzięks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 zobacz czy jest to samo na innych rozdzielczosciach i przy innym odswierzaniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Przy innych rozdzielczościach spox, np 1024 x 768 x 100HZ i niżej (HZ) działa OK, dodam jeszcze że zmieniłem kolory pulpitu na 16 bit i działa OK, a ja jest na 32 bit to zaczyna pływać, inne rozdziałki mnie nie interesują bo w windzie pracuje właśnie na tej czyli 1280x1024x85Hzx32bit i właśnie tylko na tej strasznie kaszani, jest na to jakaś rada ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 moze poprostu to zadozo dla tej grafy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Myśle że to nie jest za dużo jak na tą grafę. A ustawiłem swobie te 32 bity i zaczęłęm podkrecać pamięci i np na 400 już nie ma takiego falowania a na 500 już jest bardzo dużo, ale na 250 też już jest znowu duże. Czy to może być wina np. przegrzewających się pamięci ?. OT karta ma taktowanie: core-240MHz, mem-333MHz, podkręcałem ją stabilnie na 315MHz core i 500MHz memory, dodam że pamięci to hynixy 5ns. ale na 500 były już bardzo gorące. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 to zostaw pamięci na 400 MHz jeśli jest dobrze. jak dla mnie ramdac nie wyrabia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Ale np. ilość kolorów ma wpływ na pracę układu ramdac, czyli czy np. wyświetlamy obraz 16 czy 32 bitowy ? czy to ma wpływ na pracę ramdac'a ? Zabieram sie jutro za klejenie radiatorów na pamięci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Ale np. ilość kolorów ma wpływ na pracę układu ramdac, czyli czy np. wyświetlamy obraz 16 czy 32 bitowy ? czy to ma wpływ na pracę ramdac'a ? Zabieram sie jutro za klejenie radiatorów na pamięci chyba wplywa jednak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 No i jeszcze coś napiszę a mianowicie w rozdzielczości 1600 x 1200 x 75Hz jest czysto i bez żadnych zniekształceń więc to chyba nie ramdac :( A może to być wina pozostałości po sterownikach nVidi bądź nVidiowych omegach bo na takowych jechałem na poprzedniej karcie, no i w tej krytycznej rozdzielczości (przyp. 1280x1024x85Hzx32bit) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...