Ballo Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Na początku pozdrawiam wszystkich jako że dawno nie odwiedzałem forum, zacząłem studia na polibudzie i troche mało casu (musiałem się pochwalić) Ale do rzeczy, zmodernizowałem sprzęt na: abit NFS7-S, Barton2500+, dual 256Kkingmax433 :) pozostała konf. to gf4200pixelview, baracudaIV80GB Wszystko śmiga oki ale jest problem przy odtwarzaniu filmów nowo zainstalowany win98se + komplet divixów i zamiast płynnego odtwarzania filmy przez ok 2s działa normalnie potem przyśpiesza na2s i dalej działa normalnie, wyłanczałem dualchanel, wypinałem dysk z przejściówki SATA, i nic, poza tym na początku uruchamiałem sprzęt na starym windowsie z poprzedniej konfiguracji i działo się to samo, Zainstalowane programy do DIVIXa:subedit, divix5.02, Nimo50Build7, ffdshow a tak nawiasem mówiąc to 1833@2400*1.70V i to nie jest max, ale narazie chcę doprowadzić problem z divixem do porzątku a potem wycisne z proca ile się da :) Bardzo proszę o pomoc :roll: , z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Zainstaluj sobie XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballo Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 no wiesz też podejrzewam że na xp bedzie to chodziło oki bo na problem z harwearem to nie wygląda, ale....98SE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Po co Ci Nimo, skoro masz ffdshow i DivX5? Pakiety kodeków potrafią bruździć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballo Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 przed chwilą włączyłem orginalne VCD i dzieje się to samo, czy to rzeczywiście może być sprzęt, może uszkodziłem grafe przy zakładaniu w/c??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballo Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 no dobra już do czegoś doszłem, mianowice po wyłączeniu karty dźwiękowej w biosie problem znika ale oglądanie filmu bez dźwięku to nie to czego się ku*** spodziewam po nowym sprzęcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 to może jakieś kodeki dźwięku, albo sterowniki od karty dźwiękowej są problemem :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballo Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 rzeczywiście problem tkwi w karcie dźwiękowej po wyłączeniu w właściwościach kompa, sterownika Audio procesing unit (dolby digital) i pozostawieniu włączonego sterownika Audio codec inteface dźwięk działa tylko na centralnym głośniku i film działa płynnie może to coś pomoże: mostek płudniowy: MCP2-T, korzystam z analogowych wyprowadzeń dźwięku na 5.1 oby dwa seerowniki w kontrolery audio są chyba niezależnymi urządzeniami jako że kożystają z osobnych przerwań procesing unit-14 audio codec-5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...