Skocz do zawartości
Ballo

Dziwna sprawa z filmami na DIVIXem

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku pozdrawiam wszystkich jako że dawno nie odwiedzałem forum, zacząłem studia na polibudzie i troche mało casu (musiałem się pochwalić)

Ale do rzeczy, zmodernizowałem sprzęt na:

abit NFS7-S, Barton2500+, dual 256Kkingmax433 :)

pozostała konf. to gf4200pixelview, baracudaIV80GB

Wszystko śmiga oki ale jest problem przy odtwarzaniu filmów

nowo zainstalowany win98se + komplet divixów i zamiast płynnego odtwarzania filmy przez ok 2s działa normalnie potem przyśpiesza na2s i dalej działa normalnie, wyłanczałem dualchanel, wypinałem dysk z przejściówki SATA, i nic, poza tym na początku uruchamiałem sprzęt na starym windowsie z poprzedniej konfiguracji i działo się to samo,

Zainstalowane programy do DIVIXa:subedit, divix5.02, Nimo50Build7, ffdshow

a tak nawiasem mówiąc to 1833@2400*1.70V i to nie jest max, ale narazie chcę doprowadzić problem z divixem do porzątku a potem wycisne z proca ile się da :)

Bardzo proszę o pomoc :roll: , z góry dziękuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiście problem tkwi w karcie dźwiękowej po wyłączeniu w właściwościach kompa, sterownika Audio procesing unit (dolby digital) i pozostawieniu włączonego sterownika Audio codec inteface dźwięk działa tylko na centralnym głośniku i film działa płynnie

może to coś pomoże:

mostek płudniowy: MCP2-T,

korzystam z analogowych wyprowadzeń dźwięku na 5.1

oby dwa seerowniki w kontrolery audio są chyba niezależnymi urządzeniami jako że kożystają z osobnych przerwań

procesing unit-14

audio codec-5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi