koliber2 Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Witam;) Od wczoraj jestem posiadaczem nastepujacego zestawiku: Athlon 2500+, pł. główna: Asus 7N8X-X, 256 ddr 400 mhz Twinmos, kart. graf: R9200. Mam pytanie: Do ile max mozna podkrecic tego procka i czy Waszym zdaniem warto? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 ojjj duzo ostatnio na forum o tolerancji ale naprawde .... :evil: kolego rozejrzyj sie troche ... zalozyles topic na stronie gdzie sa same tematy o kreceniu - tematy te maja w nazwach 2500+ mozna zajrzec i sie przekonac ocb. jest gdzies nawet topic gdzie koles pyta czy jest gwarancja na to ze kazdy 2500+ kreci sie min. do 3200+ pytasz czy warto krecic ? kto ci ma odpowiedziec na to pytanie ? my czy ty sam ? malo ci 2,5+ to podkrec ... a maxymalnej wartosci podkrecenia nikt ci nie poda bo KAZDY PROC JEST INNY !!! BTW mam nadzieje ze ten zestaw ktorym cieszysz sie od wczoraj zakupiels bez karty graficznej i planujesz jeszcze zmiane ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OKITOKI Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 krec - tylko uwazaj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Witam;) Od wczoraj jestem posiadaczem nastepujacego zestawiku: Athlon 2500+, pł. główna: Asus 7N8X-X, 256 ddr 400 mhz Twinmos, kart. graf: R9200. Mam pytanie: Do ile max mozna podkrecic tego procka i czy Waszym zdaniem warto? Te bartony kręcą się wyśmienicie ustawiasz Voltage na maxa (nie wiem ile płyta ci pozwoli) - ale tak na oko, to 1,9-2,2 V to minimum a potem mnożnik na 12.5 oraz FSB na 230-250 Minimum - nie żartuję ! te procki się kręcą jak oszalałe pamięci puśc asynchro - bo mogą nie wytrzymać taktowania Oczywiście że warto - na zwykłym aluminiowym coolreku będziesz miał Athlona 3700+ - pomyśl co będzie jak założysz miedzianego ? a jeśli masz wstawkę miedzianą w Coolerku to możesz zrobić procka nawet 3800-3900+ !!!! popatrz ile kasy oszczędzasz wszystkich serdecznie pozdrawiam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Wybaczcie mu, kolega podniecony bo dopiero co kompa kupił - chyba nie dziwne :wink: Fajny sprzęcik, ale grafika to porażka... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Wybaczcie mu, kolega podniecony bo dopiero co kompa kupił - chyba nie dziwne :wink: Fajny sprzęcik, ale grafika to porażka... :lol: Wybaczamy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Wybaczcie mu, kolega podniecony bo dopiero co kompa kupił - chyba nie dziwne :wink: Fajny sprzęcik, ale grafika to porażka... :lol: Wybaczamy ! To zalerzy kto :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Topic raczej zalożył dlatego tylko aby pochwalić się jaką to on ma maszyne . I to jest moje zdanie .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Witam;) Od wczoraj jestem posiadaczem nastepujacego zestawiku: Athlon 2500+, pł. główna: Asus 7N8X-X, 256 ddr 400 mhz Twinmos, kart. graf: R9200. Mam pytanie: Do ile max mozna podkrecic tego procka i czy Waszym zdaniem warto? Te bartony kręcą się wyśmienicie ustawiasz Voltage na maxa (nie wiem ile płyta ci pozwoli) - ale tak na oko, to 1,9-2,2 V to minimum a potem mnożnik na 12.5 oraz FSB na 230-250 Minimum - nie żartuję ! te procki się kręcą jak oszalałe pamięci puśc asynchro - bo mogą nie wytrzymać taktowania Oczywiście że warto - na zwykłym aluminiowym coolreku będziesz miał Athlona 3700+ - pomyśl co będzie jak założysz miedzianego ? a jeśli masz wstawkę miedzianą w Coolerku to możesz zrobić procka nawet 3800-3900+ !!!! popatrz ile kasy oszczędzasz wszystkich serdecznie pozdrawiam :wink: :?: :D Ocipka??? :evil: :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Witam;) Od wczoraj jestem posiadaczem nastepujacego zestawiku: Athlon 2500+, pł. główna: Asus 7N8X-X, 256 ddr 400 mhz Twinmos, kart. graf: R9200. Mam pytanie: Do ile max mozna podkrecic tego procka i czy Waszym zdaniem warto? Te bartony kręcą się wyśmienicie ustawiasz Voltage na maxa (nie wiem ile płyta ci pozwoli) - ale tak na oko, to 1,9-2,2 V to minimum a potem mnożnik na 12.5 oraz FSB na 230-250 Minimum - nie żartuję ! te procki się kręcą jak oszalałe pamięci puśc asynchro - bo mogą nie wytrzymać taktowania Oczywiście że warto - na zwykłym aluminiowym coolreku będziesz miał Athlona 3700+ - pomyśl co będzie jak założysz miedzianego ? a jeśli masz wstawkę miedzianą w Coolerku to możesz zrobić procka nawet 3800-3900+ !!!! popatrz ile kasy oszczędzasz wszystkich serdecznie pozdrawiam :wink: :?: :D Ocipka??? :evil: :evil: :evil: :evil: Jak mu się spali - będzie mniej bezsensownych pytań na forum (mógł chociaż poczytac o kręceniu bartona - ale baran jeden nawet nie zajrzał).... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 dycyzja nalezy do ciebie a na ile go wykrecisz to zalezy glownie od proca a takze od twoich umijetnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...