Randal Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Witam. Mam płytę główną soltek SL75FRN-L z prockiem AXP 2600+333MHz do tego dorzuciłem 256MB pamięci GEILa 400MHz, zasilka Deer 400W i: po ustawieniu w biosie proca i ramu tak jak powinno być, gdy wchodzę do windowsa nagle komp sie restartuje. Czasami gdy włączy sie wyłanczam SETI i komp chodzi ale gdy włącze coś do katowania procka np CCR Benchmark komp sie znowu restartuje. Wcześniej miałem pamięci 333MHz i było to samo (myślałem że przez pamięci). Pomóżcie bo już nie wiem co robić! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Może napisz cały konfig jaki masz, a przede wszystkim podaj jaki zasilacz i jakie ma napięcia (najlepiej mierzone miernikiem). Podaj też temperatury jakie masz. Wtedy może coś poradzimy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReDi Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 obstawiam na zasilacz... najlepiej jest sprawdzić miernikiem napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 sprawdz kompa na innej lepszej zasilce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randal Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Zasilka Foxxcon Deer 400W napięcia: 12V-11.916; -12V--11.89; -5V--5.09; 5VSB-4.96; 3.3-3.28; 5V-5.16. Napięcia troszke się wachają ale niedużo (dane z programu Soltek HM. Temperatura nie przekracza 50 stopni. Nie mam dostępu do lepszej zasilki (wszyscy których znam używają Codegenow:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 jak pewnie wiesz a mozę i niewiesz programowe sprawdzanie napieć jest do doopy.Załątw miernik i wtedy sprawdź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 A może radiator źle założony na procka :?: I przy dużym obciążeniu zwis z powodu zbyt wysokiej temperatury :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castelano Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 moze ABS II restuje kompa? masz zamknieta obudowe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randal Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Nie mam wogle blach na obudowie:) ABS pokazuje jeszcze względne temperatury. Ale zaraz po włączeniu kompa proc jest jeszcze względnie chlodny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...