Skocz do zawartości
Crow IroN

Monitor i Karta Graficzna ((rużowy obraz ))

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem posiadaczem dość starego Monitora SUN microsystem z 1995

(jego maksymalna rozdziałka to 1920x1200) monitor ma już swoje lata

jakiś czas temu zaczął się pierniczyć tzn: jak włączę kompa to przez 20min czasami dłużej mam różowy obraz ! Czy to znaczy że nadszedł już kres tego monitora ? Czy może da się z nim coś jeszcze zrobić ?

((Czy to może karta graficzna szfankuje ?)) Help!!! :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze mi sie przypomnialo

kumplowi z klasy ostatni tez cos poszlo bo mu niebieskiego nie pokazywalo :( w serwisie powiedzieli mu zeby sie szykowal kupic nowy monitorek bo naprawic bedzie go mozna (pewnie) ale nie wiadomo za jaka sumke, dodam ze monitor jego ma 6 czy 7 latek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh - ja niedługo zmieniam monitorek, bo na kablu mam przebicie zielony (bardziej żółty) i czerwony, a w monitorze, albo gnieździe w monitorze przebicie niebieskiego.

Zwykle jest dobrze, ale jak go weźmie, to mam dyskotekę :)

Byłem w serwisie, to koleś powiedział, że w większości przypadków jest to wina kabla... Z tym, że ja mam nietypowy kabel, który kosztuje ok 150zł, więc nie wymianiałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw sprawdz czy masz wszystkie piny w wtyczce od mona, kazdy pin odpowiedzialny jest za inna rzecz takze za kolory. byc moze jakiegos pina nie ma i barwy nie maja sie jak wymieszac. jak sam robisz to nowa wtyczka kosztuje ok.5 zl, w kazdym sklepie elektronicznym kupisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...