Crow IroN Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Jestem posiadaczem dość starego Monitora SUN microsystem z 1995 (jego maksymalna rozdziałka to 1920x1200) monitor ma już swoje lata jakiś czas temu zaczął się pierniczyć tzn: jak włączę kompa to przez 20min czasami dłużej mam różowy obraz ! Czy to znaczy że nadszedł już kres tego monitora ? Czy może da się z nim coś jeszcze zrobić ? ((Czy to może karta graficzna szfankuje ?)) Help!!! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 po 1 zobacz jak napisales w temacie kolorek (chodzi mi o ortografie) po 2 ja mialem podobnie czasem ze swoim philipsem i pomagalo poruszanie wtyczka od monitorka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crow IroN Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 o żeczywiście trochę mi się pokićkało z ortografią a co do wtyczki to niestedy nic niedaje (bez zmian) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Ja na swoim mialem zielony obraz i przyczyna byl zepsuty wzmacniacz wizji. Naprawa okolo 70 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crow IroN Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 no dobrze ale gdzie można coś takiego naprawić ? czy są jakieś punkty naprawcze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 jeszcze mi sie przypomnialo kumplowi z klasy ostatni tez cos poszlo bo mu niebieskiego nie pokazywalo :( w serwisie powiedzieli mu zeby sie szykowal kupic nowy monitorek bo naprawic bedzie go mozna (pewnie) ale nie wiadomo za jaka sumke, dodam ze monitor jego ma 6 czy 7 latek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 no dobrze ale gdzie można coś takiego naprawić ? czy są jakieś punkty naprawcze ? w sklepie komputerowym czasem masz od razu serwis jak sie ktos dobrze zna, a jak nie to do serwisu RTV, jak ci przyjma :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Czasami na takie rzeczy pomaa degausacja kineskopu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 To jest coś ze składową zieloną. Do serwisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Heh - ja niedługo zmieniam monitorek, bo na kablu mam przebicie zielony (bardziej żółty) i czerwony, a w monitorze, albo gnieździe w monitorze przebicie niebieskiego. Zwykle jest dobrze, ale jak go weźmie, to mam dyskotekę :) Byłem w serwisie, to koleś powiedział, że w większości przypadków jest to wina kabla... Z tym, że ja mam nietypowy kabel, który kosztuje ok 150zł, więc nie wymianiałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bic Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 najpierw sprawdz czy masz wszystkie piny w wtyczce od mona, kazdy pin odpowiedzialny jest za inna rzecz takze za kolory. byc moze jakiegos pina nie ma i barwy nie maja sie jak wymieszac. jak sam robisz to nowa wtyczka kosztuje ok.5 zl, w kazdym sklepie elektronicznym kupisz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...