Dr.Crash Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 No i następny problem. Chcę zmienić równierz cooler na chipseci płyty epox 8kha+. Przeglądając sklepy internetowe znalazłem parę produktów godnych uwagi ale, i tu jest problem. Wymiary mają najczęściej większe niż ten zastosowany orginalnie na płycie, ale nie widze jakoś perspektywy wykorzystania ich. A to z powodu kądziora obok czipsetu. I co tu zrobić? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 ja zamontowałem sobie miedzinego spire'a. wywierciłem dwie dziury w podstawie, nagwintowałem i przykręciłem - tak jak mi pasowało :D. przy okazji chłodzi również pamięci i stabilizatory :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 ja zamontowałem sobie miedzinego spire'a. wywierciłem dwie dziury w podstawie, nagwintowałem i przykręciłem - tak jak mi pasowało :D. przy okazji chłodzi również pamięci i stabilizatory :D. Ale w podstawie czego? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo666 Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Hmmm. Zgadnijcie czym chlodzi moj kumpel chipseta i geforca 8) Wlasnej produkcji radiatorem. Oprocz fabrycznie montowanego wykonal sobie jeszcze z kawalka blachy miedzianej takie cos co przypomina radiator ktory zalozyl na oryginalny. Mowi ze jest 6stC roznicy!! na chipsecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 ja mam wlasnej konstrookcji i9 jestem hepi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 No i następny problem. Chcę zmienić równierz cooler na chipseci płyty epox 8kha+. Przeglądając sklepy internetowe znalazłem parę produktów godnych uwagi ale, i tu jest problem. Wymiary mają najczęściej większe niż ten zastosowany orginalnie na płycie, ale nie widze jakoś perspektywy wykorzystania ich. A to z powodu kądziora obok czipsetu. I co tu zrobić? :cry: ryzyk fizyk jak cchesz to przelutuj kondziory na druga strone plyty i nie beda przeszkadzac !! tylko powooli ja na geforsie raz przelutowalem i wsio oki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 z przelutowaniem kondziorów to raczej będzie problem, bo to grozi utratą gwaracnji :( . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...