Skocz do zawartości
Dr.Crash

Jaki cooler na chipset płyty?

Rekomendowane odpowiedzi

No i następny problem. Chcę zmienić równierz cooler na chipseci płyty epox 8kha+. Przeglądając sklepy internetowe znalazłem parę produktów godnych uwagi ale, i tu jest problem. Wymiary mają najczęściej większe niż ten zastosowany orginalnie na płycie, ale nie widze jakoś perspektywy wykorzystania ich. A to z powodu kądziora obok czipsetu. I co tu zrobić? :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zamontowałem sobie miedzinego spire'a. wywierciłem dwie dziury w podstawie, nagwintowałem i przykręciłem - tak jak mi pasowało :D. przy okazji chłodzi również pamięci i stabilizatory :D.

Ale w podstawie czego? 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm. Zgadnijcie czym chlodzi moj kumpel chipseta i geforca 8) Wlasnej produkcji radiatorem. Oprocz fabrycznie montowanego wykonal sobie jeszcze z kawalka blachy miedzianej takie cos co przypomina radiator ktory zalozyl na oryginalny. Mowi ze jest 6stC roznicy!! na chipsecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i następny problem. Chcę zmienić równierz cooler na chipseci płyty epox 8kha+. Przeglądając sklepy internetowe znalazłem parę produktów godnych uwagi ale, i tu jest problem. Wymiary mają najczęściej większe niż ten zastosowany orginalnie na płycie, ale nie widze jakoś perspektywy wykorzystania ich. A to z powodu kądziora obok czipsetu. I co tu zrobić?  :cry:

ryzyk fizyk jak cchesz to przelutuj kondziory na druga strone plyty i nie beda przeszkadzac !!

tylko powooli ja na geforsie raz przelutowalem i wsio oki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...