Zulik Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Czesc ! mam nagrywarkę LiteOn'a x48 i najprawdopodobniej zle nagrywa wypalane płyty bo nigdzie u kolegów nie moge odczytać nagranej na niej płyty CD ! (oczywiscie u mnei jest wszystko ok) Pytanie: Jak zweryfikować czy nagrywarka dobrze nagrywa ?? (bodajrze to sie jakos CRC nazywa czy cos takiego) w nero 6 jest taki test - i na tloczonych plytach bledy pokazuje w granicach 3, no 20 to juz max ! pytanie: przypuszczam ze na wypalonej plycie bedzie wiecej bledow niz na takiej tloczonej no ale jakie to są przedzialy ? 50 100 czy moze 10000 ? (punktów w programie nero) (a moze ktos ma inny sposob) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 wchodzisz na forum serwisu cdfreaks.com znajdujesz tam dzial 'media' patrzysz na przyklejone posty - jeden bedzie mial KPROBE w nazwie sciagasz ten program instalujesz klikasz na zakladki az zobaczysz okienko w ktorym gorne nazywa sie c1 a drugie c2 dajesz test (na max speed) patrzysz na wykresik i na liczbe 'avg' - dobra plyta to taka ktora ma avg ponizej 1.5, srednia to taka ponizej 20, marna <50 - powyzej jest tragedia - naturalnie jak pojawia ci sie c2 to juz jest gorzej - bo tego najczesciej nagrywarka juz nie potrafi skorygowac teraz rada- nie nagrywaj szybko - pewnie kupujesz dosc gowniane plyty - nie warto - a jesli juz to nie pal szybciej niz 24x (i nie placz ze plyta ma napisane 48x i nagrywarka tez - to nic nie znaczy i sadze ze zrozumiesz jak ci powiem ze to tylko reklama (dotyczy to wszystkich nagrywarek i 90% plyt) na litku 48246s najlepsze wyniki uzyskuje sie na 16x - choc wiem ze to predkosc nieakceptowalna dla domowych piratow i maniakow wyciskania siodmych potow z komputerow zapraszam na forum.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ja wlasnei nagrywam z x16 :) dzieki za odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Sciagnij Nero Cd Speed ver.2.10 (najnowsza). Tam dajesz Dodatki/Scan Disc i zaznaczasz "Test powierzchni" Jak beda zielone kwardaciki to znaczy ze plytka nagrana ok, jezeli pojawi sie czerwony to otworzyc okno i postapic z Cd-kiem jak nalezy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ja wlasnei nagrywam z x16 :) dzieki za odpowiedz JA zauważyłem że mói Liteon tak przy mniej więcej 40% nagrania płyty się dość mocno krztusił wymieniłem bios w nagrywarce (na ten sam) - po prostu ją przeflashowałem mtkflashem i wszystko wróciło do normy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...