Skocz do zawartości
cmt

Radeon 9500Pro problem - help needed :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam Radka 9500Pro zainstalowane najnowsze sterowinki Ati Catalyst i najprawdopodobniej problem z Direct3D, wydaje sie niedzialac.

Gdy proboje uruchomic niektore gry pojawiaja sie rozne komunikaty np.

w fifie04 'fifa2004 requires hardware graphics acceleration'

w halo 'a problem occured initializing direct3d, hardware acceleration maybe disabled, please run dxdiag' a kilka inncyh sie wogole nie uruchamia albo wywala mnie do windowsa (xp) glownie w momentach ladowania grafiki.. w dxdiag wszystko dziala, direct3d rowniez, testuje go tam i dziala.

Problem w sprzecie raczej nie lezy - athlon xp 2500+ barton, 512ddr, epox 8rda+

Czy zna ktos ten problem albo moze mi w jakis sposob pomoc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standardowa procedurka: reinstal DirectX'a...jeśli nie pomoże,to reinstal sterów...jeśli to nie pomoże,reinstal tego i tego pod rząd(dobra,to już tak tylko,żeby się upewnić,że wszystko jest źle,heh)...jeśli to nie pomoże,reinstal Windy i instalacja wszystkiego we wzorcowej kolejności,czyli stery od mobo->grafy->directx.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wielkie, faktycznie pomoglo, niespodziewalbym sie - jedyne z czym walcze to ze zawsze po jakims czasie (tylko w grach) wiesza mi sie komp, pare razy jakis problem wyskoczyl ze akcelerator musial zostac nagle wylaczony;( zmiana sterow tez nie pomogla.. cos mam pecha ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...