cmt Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Witam, Mam Radka 9500Pro zainstalowane najnowsze sterowinki Ati Catalyst i najprawdopodobniej problem z Direct3D, wydaje sie niedzialac. Gdy proboje uruchomic niektore gry pojawiaja sie rozne komunikaty np. w fifie04 'fifa2004 requires hardware graphics acceleration' w halo 'a problem occured initializing direct3d, hardware acceleration maybe disabled, please run dxdiag' a kilka inncyh sie wogole nie uruchamia albo wywala mnie do windowsa (xp) glownie w momentach ladowania grafiki.. w dxdiag wszystko dziala, direct3d rowniez, testuje go tam i dziala. Problem w sprzecie raczej nie lezy - athlon xp 2500+ barton, 512ddr, epox 8rda+ Czy zna ktos ten problem albo moze mi w jakis sposob pomoc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Standardowa procedurka: reinstal DirectX'a...jeśli nie pomoże,to reinstal sterów...jeśli to nie pomoże,reinstal tego i tego pod rząd(dobra,to już tak tylko,żeby się upewnić,że wszystko jest źle,heh)...jeśli to nie pomoże,reinstal Windy i instalacja wszystkiego we wzorcowej kolejności,czyli stery od mobo->grafy->directx. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 @hamp niestety sterów do tego radka nie da się zainstalować bez directx więc stery mobo>directx>sterygrafy pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Zauważ,że WinXP (Kolega cmt pisał o tym,że pracuje właśnie na WinXp) ma już standardowo wbudowanego Dx'a 8, stąd instalacja w takiej kolejności jak podałem jest jak najbardziej słuszna i jak najbardziej wzorcowa :P Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmt Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 dzieki wielkie, faktycznie pomoglo, niespodziewalbym sie - jedyne z czym walcze to ze zawsze po jakims czasie (tylko w grach) wiesza mi sie komp, pare razy jakis problem wyskoczyl ze akcelerator musial zostac nagle wylaczony;( zmiana sterow tez nie pomogla.. cos mam pecha ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...