Skocz do zawartości
Diablo666

Tornado w obudowie??

Rekomendowane odpowiedzi

jak mash obudowe taka jak na fotce to nie mash problemu :)

a tak serio to 3 wiatraki z boku ( wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ace) i jeden z tylu (wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy) :) albo 2 z boku,jeden na gorze i wydmuch z tylu ... :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam takiego duzego wiatraka 9cm podwieszonego pod stacje dyskietek. mam big tower, wiec dmucha na karty i procka. ma jakies 5000 obr, bo sie niezle bujal zanim go podczepilem do spodu obudowy :D

a najlepiej to taki zamontowac z boku kolo procka i po przeciwnej stronie ale blizej przodu (i oczywiscie najpierw wyciac dziury w blachach ;)). przeciag gwarantowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taki duzy witrak co np wkiblugazy wyciaga wydajnosc cos kolo 200m3h co byscie powiedzieli gdybym go wsadzil na szczyt obudowy (wyciol dziure)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taki duzy witrak co np wkiblugazy wyciaga wydajnosc cos kolo 200m3h co byscie powiedzieli gdybym go wsadzil na szczyt obudowy (wyciol dziure)

Poprostu WOW 8O 8O :!: :!:

Chcesz wydmuchac sobie caly sprzecior ze skrzyni :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tak: wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący z tyłu, dmuchający na pamięci DDR umieszczony z przodu pod napędami CD-ROM na wysokości procesora oraz trzeci przykręcony na styk do 2 dysków twardych (do ich boków).

Bez tego trzeciego dyski Baracudy IV grzały się jak cholera i dodatkowo podnosiły temp. w zamkniętej obudowie, a teraz cały czas są zimne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie macie pomysly na przewietrzanie obudowy?? Jak sami wiecie te oryginalne czyli wentyl z przodu i tylu jest marne :lol:  Moze macie jakies oryginalne i skuteczne pomysly :?:  :?:  :?:  :idea:

Marne? Czemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja za to mam 3 wentyle 8 cm z boku wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ace "tlen", 2 kominowe wydmuchajace, 2 w zasilaczu, 1 na HDD, Titanka na moim celku, na pamieciach grafiki mam pociety boxowy radiator i wentyl od zasilacza z kompa 386 .... jakies 6 cm.... to by bylo na tyle... no i oczywiscie wszystko w BigTower :) Wszystkie wentyle procz na grafice i procku chodza na 5V :) bo jak na 12V to sasiedzi po drzwiach wala ;) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...