Skocz do zawartości
Therion

partycje HELP !!

Rekomendowane odpowiedzi

mam 3 systemy: 98, xp i redhat, zrobiłem partition małe przemelowanie bo chciałem z 3 partycji zabrać po pare giga dla czwartej ale po wykonaniu ok 70% wszystkich operacji pm wyalił jakiś błąd i wymazał przy okazji mbr i komp zgłaszał się z menu graba jakimś cudem nie widząc żadnych partycji, udało mi się naprawić mbr ale...

i tu się zaczyna problem gdy wystartowałem system widzi mi wszystkie partycje i pracują one normalnie, to co chciałem pourywac od nich zostało pourywane ale tego nie dodał do 4 partycji i teraz kiedy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m pm widzi moją 120-dziestke jako jeden duży dysk z opisem ERROR co nie jest mi do śmiechu, czy jedynym rozwiązaniem będzie format ?

z góry thnx za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O szlag... ale po przepuszczeniu przez deszyfrator zrozumiałem.

Kolega miał 3 partycje:

|#########|######|#########|

Z każdej "urwał" trochę:

|######|-----|###|----|######|----|

I chciałby z tych |----| zrobić jedną partcję. (??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba troszku miałem nerwa więc ujołem to z deka lakonicznie :D

z 3 partycji urwałem po troszku aby dodać do 4,

partion magic pourywał te kawałki ale zanim dodał do 4 partycji wywalił jakiś błąd i zamazał mi mbr,

teraz partition magic widzi mi dysk jako jedna wielka partycje o woluminie error mino że w Mój komputer wszystko jest ok orócz oczywiści e braku tych paru GB przy 3 partycjach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest poprawy bo miałem 4 par, pourywałem z trzech na rzecz 4, nie jest to w tej chwili istotne bo partion magic widzi caly moj dysk jaka jedna partycje mimo ze tak nie jest, jak mam to naprawic i odsykac te kawaleczki ktore zostaly uciete i niegdzie nie dodane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi