Therion Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 mam 3 systemy: 98, xp i redhat, zrobiłem partition małe przemelowanie bo chciałem z 3 partycji zabrać po pare giga dla czwartej ale po wykonaniu ok 70% wszystkich operacji pm wyalił jakiś błąd i wymazał przy okazji mbr i komp zgłaszał się z menu graba jakimś cudem nie widząc żadnych partycji, udało mi się naprawić mbr ale... i tu się zaczyna problem gdy wystartowałem system widzi mi wszystkie partycje i pracują one normalnie, to co chciałem pourywac od nich zostało pourywane ale tego nie dodał do 4 partycji i teraz kiedy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m pm widzi moją 120-dziestke jako jeden duży dysk z opisem ERROR co nie jest mi do śmiechu, czy jedynym rozwiązaniem będzie format ? z góry thnx za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 A jak to bedzie brzmiec po polsku? Bo 50% nie zrozumialem..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 O szlag... ale po przepuszczeniu przez deszyfrator zrozumiałem. Kolega miał 3 partycje: |#########|######|#########| Z każdej "urwał" trochę: |######|-----|###|----|######|----| I chciałby z tych |----| zrobić jedną partcję. (??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Therion Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 chyba troszku miałem nerwa więc ujołem to z deka lakonicznie :D z 3 partycji urwałem po troszku aby dodać do 4, partion magic pourywał te kawałki ale zanim dodał do 4 partycji wywalił jakiś błąd i zamazał mi mbr, teraz partition magic widzi mi dysk jako jedna wielka partycje o woluminie error mino że w Mój komputer wszystko jest ok orócz oczywiści e braku tych paru GB przy 3 partycjach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Ale mój schemat jest poprawny? Bo jeżeli tak, to przed wsyawieniem nowej partycji musisz połączyć te kawałeczki w jedną całość (poprzes. stare partycje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Therion Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 nie jest poprawy bo miałem 4 par, pourywałem z trzech na rzecz 4, nie jest to w tej chwili istotne bo partion magic widzi caly moj dysk jaka jedna partycje mimo ze tak nie jest, jak mam to naprawic i odsykac te kawaleczki ktore zostaly uciete i niegdzie nie dodane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...