Skocz do zawartości
CeglA

Jak uzyskac 150 3Dmarkow wiecej?:)

Rekomendowane odpowiedzi

Na poczatku na ponizszym sprzecie mialem ok. 9300 3DMarkow. Pewnego wieczora pogrzebalem troche w biosie ,w ustawieniach pamieci i co dziwne wynik podskoczyl do ok. 9850 3DMarkow. W zaden sposob jednak nie moge przekroczyc magicznej granicy 10000 pkt.

Jakie macie pomysly na uzyskanie brakujacych 150 punktow :?:

Detki 30.30

Via 4w1 4.41

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ustawieniach grafiki w sterownikach masz taka zakladke i sa opcje do wyboru od najlepszej jakosci do najlepszej wydajnosci, domyslnie ustawione to jest na najlepsza jakosc. jak przelaczysz to na najlepsza wydajnosc to te 150 3dmarkow masz bankowo wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ustawieniach grafiki w sterownikach masz taka zakladke i sa opcje do wyboru od najlepszej jakosci do najlepszej wydajnosci, domyslnie ustawione to jest na najlepsza jakosc. jak przelaczysz to na najlepsza wydajnosc to te 150 3dmarkow masz bankowo wiecej.

Nie ma nawet najmniejszej roznicy :?

Ani grafy ani proca bardziej podkrecic sie nie da ,no moze jak kupie radiatorki na pamieci do gainwarda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma nawet najmniejszej roznicy :?

Ani grafy ani proca bardziej podkrecic sie nie da ,no moze jak kupie radiatorki na pamieci do gainwarda.

to dziwne u mnie jest roznica jakies 200 3dmarkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli uzyskasz te 10k to znow bedziesz chcial 150 3dmarkow wiecej ? :)

Heh- powaznie to sprobuj z lepszym chlodzeniem wyciagnac wiecej z grafy. Albo moze z proca poniewaz nie masz zbytnio podkreconego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprocz satysfakcjii-nic  :D 

Z proca nic wiecej nie wyciagne na tej plycie i z pamieciami Elixir-a  :cry:  Jak zwiekszam FSB jeszcze o 1 to mi winda od razu pada...

Swoja droga dziwne... Ja mam sprzet niemal identyczny jak ty i bez tak hardcorowego krecenia grafiki mam ponad 10k (na karcie mam 280/553) A zauwaz ze procek slabiej nakrecony.. :roll:

Rob 3D Marka zaraz po restarcie systemu.. Moze te 150 sie dostuka :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprocz satysfakcjii-nic  :D 

Z proca nic wiecej nie wyciagne na tej plycie i z pamieciami Elixir-a  :cry:  Jak zwiekszam FSB jeszcze o 1 to mi winda od razu pada...

Swoja droga dziwne... Ja mam sprzet niemal identyczny jak ty i bez tak hardcorowego krecenia grafiki mam ponad 10k (na karcie mam 280/553) A zauwaz ze procek slabiej nakrecony.. :roll:

Rob 3D Marka zaraz po restarcie systemu.. Moze te 150 sie dostuka :P

Ale ty masz lepsza plyte glowna :). KT333 robi roznice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nieźle , ale ja wole swoje marne 3000 :P .

A tak na serio to zoptymalizuj bios ,tym da sie naprawde dużo uzyskać. Fast wirte , side band adressing itp. to daje kopa. AGP driving control daj FF to podniesie nieco napięcie i moze sie lepiej karta podkręci (szczególnie przy wysokim fsb).

AGP Master 1 WS write i read na disabled.

Video RAM cachable na enabend.

No i też CPU L2 Cache ECC checking na disabled.

Tio chyba najważniejsze opcje poprawiające wydajność :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AGP driving control daj FF to podniesie nieco napięcie i moze sie lepiej karta podkręci (szczególnie przy wysokim fsb).

.

Moge wybrac tylko Auto ,albo Manual i podac konkretna wartosc :!: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polak potrafi  :D 

Najnowszy wynik: 10037  8)

Ok, Polak, powiedz jak to uczyniles ?

Czyzby blad pomiaru ?

Ekchm...no wiec...

Zmniejszylem mnoznik ,jednoczesnie zwiekszajac FSB ,troche MHZ jestem na plus ,no i wydajnosc procka oraz taktowanie pamieci sie zwiekszylo 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...