kucyk Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Witam, mam ogromny problem i nie wiem jak go rozwiąząć. Zakupiłem sobie dysk taki jak w podpisie i chciałem przeżucić dane ze starego MAXTORA 40GB 7200rpm na nowy HDD. Robiąc to uzyskuje transfer do 3MB :!: :!: :!: Nie wiem co jest grane. Robiłem partycje pod XP - tym wbudowanym programikiem do zarządzania dyskami oraz partition magic 8.0, zarówno FAT32 jak i NTFS i cały czas to samo. Nie ma na to wpływu także to czy dyski są podpięte na jednym, czy na osobnych kanałach. Taśma jedna to Cooler master okrągła ATA133 do Maxtora i jakiś nowa zwykła 133 do Segeat'e... Za wszelką pomoc oraz wskazówki będe bardzo wdzięczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrys_23 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 a udme sprawdiłes Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrys_23 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 UDMA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 sprawdziłem mode 5 dla segate'a (ATA100) mode 6 dla maxtora (ATA133) nie wiem co jest do cholery... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 hmm to moze sprobuj ustawic dla obu dyskow udma 100, daj znac czy pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrys_23 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 powiem ci tyle jak ja podłączyłem do siebie dysk kumpla 2gb to twrz mi transfer spedą do tragedi ale nie wiem czemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 hmm to moze sprobuj ustawic dla obu dyskow udma 100, daj znac czy pomogloNie wiesz jak to mam zrobić? Bo w BIOSie moge włączyć lub nie,a on automatycznie ustawia najwyższe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 jezeli masz plyte na chipsecie via to jest w sterach 4in1 program setdma i tym programem mozna ustawic dowolny tryb od pio-0 do udma 6 dla kazdego urzadzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Dziękować, sprawdzi się 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 lukas666 -> dzięki za pomoc, ale niestety nie powiodło się... Po zmianie maxtora na udma mode 5 - ATA100 dalej to samo. Ciekawe jest też to, że transfer między partycjami samego segeate także wynosi 3MB. No nic, dałem dysk kumplowi, niech sprawdzi co się u niego dzieje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Moze masz taśmę walniętą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Moze masz taśmę walniętą?Qrde, już ze trzy podpinałem, w tym jedną nową i dwie coolermastery okrągłe... Na bank dobre... Ale już po temacie, bo jade wymienić na Maxtora :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 kucyk, nie chcę Cię martwić, ale podobny problem miałem kiedyś z maxtorem. Okazało się, że był walnięty (słynna wadliwa seria) i dopiero 3 egzemplarz działał prawidłowo (mam go zresztą do dziś i oby jeszcze dłużej :) ).Już przy samym robieniu partycji było coś nie tak, nie mówiąc, że trwało to wieczność.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 kucyk, nie chcę Cię martwić, ale podobny problem miałem kiedyś z maxtorem. Okazało się, że był walnięty (słynna wadliwa seria) i dopiero 3 egzemplarz działał prawidłowo (mam go zresztą do dziś i oby jeszcze dłużej :) ).Już przy samym robieniu partycji było coś nie tak, nie mówiąc, że trwało to wieczność....Wymieniłem na Maxtora i hula jak ta lala :lol: Zero problemu, zero stresu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 czyli oddales barracude bo sypnieta byla ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 kucyk: i dobrze zrobiles. Mimo, ze 2 razy musialem dysk wymieniac (ze byly wadliwe, wiadome bylo od chwili podlaczenia), to i tak nie zrazilem sie do tej firmy (chyba juz wszyscy producenci zaliczyli jakies wpadki :) ). A dysk jest naprawde szybki! A jak dluga masz gwarancje? Bo widzialem, ze niektore maja 2, a nawet 3 lata... Ja mam ino rok :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Behemothh Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 potwierdza sie opinia z buraki to shit robiony na technologi rosyjskich pekajacych kaloryferow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 potwierdza sie opinia z buraki to shit robiony na technologi rosyjskich pekajacych kaloryferowNie ma to jak sensowna opinia poparta argumentami... Az szkoda czytac takie "wypowiedzi" :? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 potwierdza sie opinia z buraki to shit robiony na technologi rosyjskich pekajacych kaloryferowNie możesz tak mówić, po prostu trafił mi się taki egzemplarz... Ale nie ukrywam, że od produktów firmy seagate będe się trzymał z daleka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 potwierdza sie opinia z buraki to shit robiony na technologi rosyjskich pekajacych kaloryferowBehemothh, Twoja opinia niczemu nie służy, więc na przyszłość daruj sobie takie posty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 A ja tam ufam Seagate'owi mimo wszystko. Od '99 roku jade na dyskach tej formy i jeszcze mnie niezawiodły. 5 dni temu kupiłem 120/8MB i jestem zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 A ja tam ufam Seagate'owi mimo wszystko. Od '99 roku jade na dyskach tej formy i jeszcze mnie niezawiodły. 5 dni temu kupiłem 120/8MB i jestem zadowolony.Ja tez od poczatku jak mam PCta jade na Seagate'ach - jakies 10 lat... Zaden z czterech dyskow jakie mialem tej firmy mnie nie zawiodl, a obecna Barka IV 40GB spisuje sie wysmienicie 8) W planach mam tez Seagate'a 120/160GB SATA... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 potwierdza sie opinia z buraki to shit robiony na technologi rosyjskich pekajacych kaloryferowjak byles malutki to pani z opieki spolecznej pewnie rodzicom mowila wiele razy ze malych dzieci sie glowka o sciane nie uderza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 potwierdza sie opinia z buraki to shit robiony na technologi rosyjskich pekajacych kaloryferowjak byles malutki to pani z opieki spolecznej pewnie rodzicom mowila wiele razy ze malych dzieci sie glowka o sciane nie uderza ehhhhehe ale jak widac nie słuchał pewnie dlatego sam czasem z rozpędu wali czerepem w sciane (swoim rzecz jasna) :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 potwierdza sie opinia z buraki to shit robiony na technologi rosyjskich pekajacych kaloryferow owoca mu jakiegoś podesłać!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 potwierdza sie opinia z buraki to shit robiony na technologi rosyjskich pekajacych kaloryferow widac ze nie lubisz tej firmy ale rabniete dyski zdazaja sie kazdemu producendowi tak samo jak inne podzespoly ciesz sie dopuki tobie dysk padnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...