rout Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 witam wszystkich jako ze w zakladzie mamy jest inwentaryzacja , to mam mozliwosc przyjecia troche starych gratow do kompa :> i teraz pytanie do was [glownie o mobo'a] czy te sie do czegos nadaja i jesli tak to czy brac: [ ja sie na tych starociach nie za bardzo znam:(] pisze takie dane , jakie dostalem wiec nie bluzgajcie mnie o brak istotnych danych:( -pl gl. slot 1 -k.dzw. isa opti -k.dzw. isa astech -k.dzw isa sound port -pl . gl. atprocomp bs61b -mobo procomp bs61m -mobo procomp biwim -mobo sis socket 3 -mobo socket 7 -mobo pod 386 -mobo ax6rc -mobo soyo sy-6ba+IV -mobo shuttle 685 -mobo abit bx133 -mobo abit sl6 -mobo procomp pvc3a sorki ze tak tego duzo ale tego jest jeszcze wiecej a nie mam skanera :( licze na pomoc , dzieki z gory dobrzy ludzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 aha , mam czas do poniedzialku , takze prosze... pomozcie panie i panowie :D zaznaczam ze nie stronie od staroci i najchetniej przyjalbym to wszystko , chociazby do experymentow :D ale nie mam duzo miejsca :( i zalezy mi na najlepszym sprzecie , ktory byc moze tutaj jest. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Jak mobo socket 7/slot 1 to da sie jeszcze cos z tym zrobic :P :lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 a mozesz mi powiedziec jaki procek by na to poszedl? bo cus slyszalem ze k6 ale pewien nie jestem. pzdr aha , najwieksze nadzieje pokladam w abitach , a konkretnie w bx133 bo cus czytalem ze nie jest taki zly ale byc moze sie myle. jakbyscie mogli podac mi jakie procki by weszly na te plytki bylbym baaardzo wdzieczny , moze nawet bardziej. ps. googlalem ale nic nie znalazlem z tych :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 aha , zalezy mi na plytach pod procki 400-500mhz i wzwyz , czyli np p2 , p3 , amd k6 , duren itd... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 socket 3 to nawet nie proboj czaj jakies sloty (1A) ewnetualnie wlasnie socket 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Ja bym bral wszystko ew. potem cos qmplom bym dal :) pl gl. slot 1 - mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> i zobaczyc co to -k.dzw. isa opti - blee -k.dzw. isa astech - blee -k.dzw isa sound port -blee -pl . gl. atprocomp bs61b - http://www.tradefind.com/smtap0069/s2274_p7701.html - hmm mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>, nie wiem co warty jest ten sis, plyta ze zintegrowana grafa ... -mobo procomp bs61m - http://computer.2dehands.nl/markt/onderdel...68758.html?ses= tu cos jest, wg mnie kicha -mobo procomp biwim - pojecia nie mam co to ??? -mobo sis socket 3 - to jest pod 486 (chyba :) ) -mobo socket 7 - socket 7 czy super socket 7 ? jak to 2 to spox mozna brac :) -mobo pod 386 - bierz zrobisz v-moda i zobaczymy ile pociagnie :lol: albo dasz komus na router jakis :) w innych przypadkach nie bierz -mobo ax6rc - ??? -mobo soyo sy-6ba-IV - http://www.thetechzone.com/reviews/motherb...soyo/sy-6ba+iv/ - wg mnie spoko mialem kiedys mobo soyo i bylo spox :) oooo ma nawet raida 8O -mobo shuttle 685 - http://de.shuttle.com/685.htm to chyba to mysle -mobo abit bx133 -bierz to! to jest pod pIII z raidem, to nastepca be7-II, naprawde ql plytka !!! (softmenu III itp :)) -mobo abit s26 - ni wiem co to ? 8O chyba sie ktos pomylil .... -mono procomp pvc3a - ?? Aha jakbys nie mogl sobie z czyms dac rade to wyslij bo mam jeszcze troche miejsca na drzwiczkach od szafki obok celka 266, 386sx 25(sam procek bo mobo byla brzydka:) , jakiegos tridenta, karty sieciowej, kilka mb ramu :) i ja na twoim miejscu bym bral wszystko potem tylko wywalil/oddal komus to co niepotrzebne, a kilka z tego zostawic na experymenty typu vmod (na socket 7 mozna spoko dac na proca ~4.7v :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 buehehehe , dzieki norbi:D fakt , powinien byc abit sl6.. pewnie , wzialbym wszystko , zwazywszy na fakt ze tam sa jeszcze 3x486 [ibm , fijitsu i cos tam jeszcze] ale niestety nie moge , bo po 1)to troche za duzo i nie zmiesci mi sie nawet w calym mieszkaniu:( po 2)troche za duzo i by do bryki na 1 raz nie weszlo po 3)ludzie by krzywo patrzyli bo o tej inwentaryzacji wie tylko moja mama [nie chwalac sie 2 osoba w zakladzie] i jej przyjaciolka... ps. niestety tylko zwykly socket 7:( mozesz mi powiedziec jakie proce by na tym ruszyly? zalezy mi na czyms od amd , bo pamietam ze w erze p3 [ponizej 1ghz] amd k6 bylo szybsze od intela :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 to ax6rc to na oznaczenia aopena mi wyglada ale na stronce tego niema moze ktos sie pomyslil jak by to bylo LC to nawiet nie patrz na BC jeszcze mozna(mam ja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Rout : n0rbi przez zero :D ale to takie czepianie sie :) a na socket 7 to ruszy max pentium mmx i to nie na wszystkich (pamietam ze mmx-y mialy jakies inne napiecia) a jak nie mmx to max pI 200, ew. jakies amd k5, ale toto jest wydajne jak pI, nic wiecej nie uciagnie toto, ja bym bral te plyty pod socketa 370 i pod slot 1 , reszty nie ma sensu brac (no chyba ze jakies 1-2 cos pod socketa na jakis server albo do zabawy i eksperymentow, 486 ni ma sensu bo tam nawet vmoda nie da sie zrobic, wiem bo sprawdzalem :) wiec : bierz wszystko pod slot1/s370 i ew. jakies socket 7, bo widze ze rzeczywiscie nie ma sensu przeginac za bardzo .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 heh , no tak , sorki n0rbi. a wiec tak , biore to : mobo na socket 7 mobo soyo sy-6ba+IV mobo abita bx133[:twisted:] abit sl6 procompa bs61b z innych rzeczy biore jeszcze grafe ati rage LT 8mb grafe ELSAWINER 1000 sieciowke 3com'a 920 kilka starych dyskow ponizej 0,5gb [eksperymenty :P] czy moglbys/moglibyscie mi napisac czy te grafy sa cus warte? ofcoz nie zalezy mi na jakiejs super wydajnosci , ot , vga i 1024x760 ew. 800x600 przy 32bitach mi wystarczy.. thx & pozdro 4 @ll;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Taa wg mnie dobry wybor :) te kary spox sobie dadza rade w svga (moze nawet divixy bedzie mozna ogladac :) ) ta z 8mb wg mnie na 100% bedzie hulac na 1024x768, nie wiem ile ta elsa winner ma ramu, ale w 800x600 bedzie spox dzialac, dyskami tez mozna sie pobawic (luknij na www.elektroda.pl - tam jest opis jak odpalic silnik z dysku 8) ), a ta sieciowka na isa jest czy pci? i czy 100 czy 10? bo ni moge znalezc na stronie bo mi komp zwalnia bo przegrywam z dysku :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 hm... nie wiem jaka jest ta sieciowka :( mam tylko dane takie jakie napisalem. ale 100 to raczej nie jest , i mysle ze pci. [mam nadzieje chociaz bx133 ma jeszcze isa :D] pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 eee olej sieciowke, bo byc moze to jest jeszcze BNC (wiem ze to sie nie tak nazywa, ale nie chce mi sie sprawdzac jak sie powiino mowic :D ) bx133 na 100% ma ise jeszcze (nawet 2 lub 3 - ni pamietam dokladnie, wiem ze na niej mozna mocno podkrecic proca :D ) i powodzenia w eksperymentach !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Hehe szczesciarz - też bym chciał żeby mi sie jakaś mobo(nawet taka "very old" )trafiła za free... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 nioo.. ja tez chcialem , doslownie marzylem o tym :D a tu nagle starsza wchodzi , daje mi kilka kartek i mowi "wybierz cos sobie z tego" normalnie myslalem ze narobie w gacie ze szczescia :) a ten caly stuff jest za free tylko dlatego , ze sprzedawca sklepowy [sklep nalezy do zakladu] pobimbal sobie i nie sprzedal czesci rzeczy[niektore jak widzieliscie z przed conajmnhiej 5ciu lat], albo sprzedal to czego nie mial sprzedac ale farciarz jeszcze sie trzyma stolka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Ja też chce mieć takie "wtyki" i taką możliwość :cry: .... Jak nie to latarka w morde i do OptiCom'u(sklep komputerowy) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 hm... mam pytanko odnosnie tego abitka bx133 na stronie http://www.opcje.pl/abit.htm jest napisane ze obsluguje m.in celerony 2... czy mam przez to rozumiec ze obsluguje tualatiny? pyt 2. czy ta mobo obsluguje sdr'y 133mhz? na stronie niby jest napisane jak wol pc100/66 ale nie chce mi sie cos wierzyc ze nie obsluguje 133:(( wyprowadzcie mnie z bledu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Nie no powinna obslugiwac bez wiekszych problemow :) U mnie lezy spalone mobo, dosc podobne do tego i obsluguje celerony do 500 Mhz :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 no tak , ale o ile mnie pamiec nie myli to celki 2 byly na jadrach tualatin , tak? a co do pamieci , to super :D ps. jaka grafe byscie polecali? wiem ze bylo milion razy ale ja potrzebuje jak najtansza [tak do 250-300 max], nie musi byc super wydajna. np jakis porzadny gf2 by chyba wystarczyl. zaznaczam ze chcialbym nowa , ze sklepu [ ale w ostatecznosci moze byc allegro]ale z tego co patrzylem to tylko jakies fx5200 [:/] i gf4 mx.zaznaczam ze nie jestem stronniczy i moze byc ati albo nv. doradzcie mi prosze. update co myslicie o tym? http://allegro.pl/show_item.php?item=17314517 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 no tak , ale o ile mnie pamiec nie myli to celki 2 byly na jadrach tualatin , tak?Nie.. Jakby było tualatin to by pisało tualatin - celki dwa były od 533A - chyba że ja coś znów pomotałem najpierw były celki slotowe (w tym bez cache) - potem od 333 również w obudowach ppga - później przyszły celki 533A - FCPGA - od zegara 800 celki przesiadły się na magistralę 100 - najniższy celek tualatin byłbodajże 1GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 co myslicie o tym?http://allegro.pl/show_item.php?item=17314517Mysle ze za taka cene dostaniesz jakiegos najtanszego radka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 lookaj za radkami ale IMO mozna sie skusic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 a jaki radek wchodzil by w gre? wiem ze 8500le juz nie ma , wiec 9100? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 niestety uzywany mozna poopserwowac moze akurat http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17475577 albo http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17439906 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 esh... i [gluteus maximus] z darmowego sprzetu :evil: okazalo sie ze dostalbym poserwisowy shit , wiec dalem sobie siana. esh... "hope is mother of fools" i w tym wypadku sie sprawdzilo :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 hm.... mam mozliwosc kupna r9800pro od gigabyte'a za 1400,-. warto? widzialem ze r9800pro zaczynaja sie od 1700-1800 , wiec chyba warto? a teraz pyt. jakie toto ma pamieci? moglbym jeszcze wziac 9000pro AIW 64mb za 399,-. i teraz znowu pytanie , warto? prosze w szczegolnosci o wypowiedzi posiadaczy tych kart... bede wielce wdzieczny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Ja bym sobie zabrazl chociazby zeby breloczki miec :lol: :D Nie mam radka wiec sie nei wypowiadam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 prosze ludzie , odpowiedzcie! hm.. bo ja w koncu nie wiem ...1400zl a tu niedlugo ma wejsc pci express i qpa , pieniadze w bloto:( help me please ! :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 przeczytalem tylko do polowy takze nie wiem czy ktos juz mowil. procomp pvc3a to tak naprawde BVC3A plyta pod slot 370, u mnie o ile sie nie myle chodzi lna takiej celek 500 cez zastrzezen do momentu w ktorym przestawilem zworke na 100Mhz, odpalił jako 500 ale jak przestawiłem spowrotem to proc nie wstał, ogólnie qll płytka, bardzo małe rozmiary, o ile sie nie myle 1xagp 3xpci 1xisa 2xDimm 133Mhz. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...