Skocz do zawartości
C3buś

Qpić Zalmana czy nie qpić?

Rekomendowane odpowiedzi

No a więc dzisiaj spróbowałem jeszcze troszkę wycisnąć z mojego proca...Sprzęt jak w podpisie ofkoz :) Udało mi się narazie 2.4@3.5 przy napięciu 1.78V stabilnie... Udało mi się uzyskać 3.6 ale przy vcore 1.85V (ale PC Mark się wysypywał :P) niestety niestabilnie... Nie chce skrócić życia prockowi więc na razie dałem sobie spokój...( No ale wracając do tematu: obecnie mam Volcano 7 (za 70 zl skołowałowałem więc udana tranzakcja ;) ) i w IDLE jest 50 stopni, a w stresie koło 65-70... Czy opłaca się qpić Zalmana 7000A AlCu? Czy zauważe dużą różnicę pomiędzy tymi 2 qlerami? W necie sporo jest o tych 2 coolerach, ale testu nie znalazłem porównującego aqrat te 2 produkty... No i nie ma jak opinia użytkowników :) Może miał ktoś Volcano i Zalmana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja na twoim miejscu bym zaczal zbierac kase na WC (swoja droga fundusz wc zostal juz u mnie zainicjowany :D - bo mam antka 2000+ i sie strasznie grzeje i glosno jest :? ) bo :

- bedzie to wydajniejsze od zalmana

- cichutkie

- a cena hmmm ... wg mnie to z cena (sam blok na procka pompka nagrzewnica rurki i inne badziewia) spokojnie mozna zmiescic sie w 280 zeta ... chyba ze zle licze :roll:

Wiec zastanow sie nad takim rozwiazaniem, a jezeli zalezy ci na mobilnosci kompa to musisz zostac przy tradycyjnym chlodzonku, jaka masz temp w budzie ? bo u mnie to wlasnie temp w obudowie jest glownym winowajca wysokiej temperatury proca - teraz mam zdjety bok i jest chlodniutko 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a więc dzisiaj spróbowałem jeszcze troszkę wycisnąć z mojego proca...Sprzęt jak w podpisie ofkoz :) Udało mi się narazie 2.4@3.5 przy napięciu 1.78V stabilnie...  Udało mi się uzyskać 3.6 ale przy vcore 1.85V (ale PC Mark się wysypywał :P) niestety niestabilnie... Nie chce skrócić życia prockowi więc na razie dałem sobie spokój...( No ale wracając do tematu: obecnie mam Volcano 7 (za 70 zl skołowałowałem więc udana tranzakcja ;) ) i w IDLE jest 50 stopni, a w stresie koło 65-70... Czy opłaca się qpić Zalmana 7000A AlCu? Czy zauważe dużą różnicę pomiędzy tymi 2 qlerami? W necie sporo jest o tych 2 coolerach, ale testu nie znalazłem porównującego aqrat te 2 produkty... No i nie ma jak opinia użytkowników :) Może miał ktoś Volcano i Zalmana?

Ja mam podobny config i jak mam 2,4@3,0 to mam 49 stopni w stress a w idle 39/41.

Opłaca się kupić zalmana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Zalmana CNPS 7000A-Cu i jestem bardzo zadowolony. Oprócz wydajnego chłodzenia dostajesz nieocenioną ciszę!!!

Zaatakują pewnie posiadacze WC. Ale zakładając wiatrak a nie chłodzenie wodne dostajesz mobilność komputera - nic nie wystaje z obudowy, żadnych rurek, zbiorniczków i wody w twoim kompie.

Konkrety: Na moim podkręconym Bartonie mam 36st idle i max 41 w stresie! No i ta cisza........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka to ja :) Tam miaŁEM Volcano 7+... Niestety przez coolerka mi się płyta spaliła :P Regulowałem ilość obrotów i nagle iskra. To były ostatnie sekundy życia mojego mobo :cry: Dobrze że na gwarze jest :) W WC na razie chyba nie zainwestuje, ale na Zalmana zacznę zbierać kasę... Jak mi kompa oddadzą :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi