Skocz do zawartości
OLAF_SKARPA

DEER 400W

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem ostatnio zasiłke DEER 400W w cenie hurtowej za 100 zł, i tak sie zastanawiam czy jest warta swojej ceny,? napięcia sa takie..

+12 ----- 12,412

+5 ------- 4,919

+3,3 ------ 3,248

Jak siedze w windozie to napięcia ida równo, zero wachań :) a..sprawdzałem programem pcprobe :D

Tak wygląda http://www.4max.pl/produkt.asp?g=38&gg=21&id=64

....pozdrawiam....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mialem ten zasilacz, ale jakos byl chyba za slaby do mojego konfigu. Napiecia sprawdzalem Speedfanem i +5V w idle cos kolo 4.88V w stressie 4.79V. Natomiast przy tym zasilaczu co mam i tak napiecia mi Speedfan pokazuje niezbyt zadowalajace. Ale to najprawdopodobniej wina zlego odczytu sensorow na plycie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie ze odczyt napiec z zasilacza czujnikami na plycie mija sie z celem , prosty przyklad sprawdzajac napiecia na zasilaczu w moim kompie zaleznie czy na plycie gigabyte ga7va czy na solteku sl-75frn2-l roznica napiec wynosi ponad 1volt na 12v. jak caly sprzet wladuje na ga7va to 12v=13,12v 8O a na solteku mam 12v=11.98v wiec cos mi sie wydaje ze te pomiary sa do d... podejzewam ze jedyny prawdziwy pomiar dal by tu miernik elektoniczny z prawdziwego zdarzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podkręcam swojego kompa i sie nic nie dzieje z zasilaczem ! A z drugiej strony kosztuje 400-setka w granicach 130 zł jak podaje 4max..

Posiadam ten zasilacz i jestem z niego bardzo zadowolony, nie grzeje sie tak bardzo ! jest cichy i dobrze odprowadza ciepło , poniewarz nie ma pasków tak jak inne zasilacze (czyli wewnątrz obudowy) tylko otwory są na całej długości w postaci maleńkich kwadracików :)

...pozdrawiam i polecam :) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...