skorpionek Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 jestem tu po raz pierwszy, mam ASUSA A7N8X Delux i jestem z niego bardzo zadowolony oraz z możliwości overclockingu, Athlona XP 1700 podkręciłem do 2600+, zacząłem czytać wasze posty od 1 strony i czytam dalej ale mając BIOS ver 1003 chciałbym go zaktualizować i stąd moje pytanie : czy ktoś aktualizował BIOS za pomocą programu "Asus Update" który jest na płycie np. funkcją bezpośrednio z internetu, czy jest to bezpieczne a może programem ADFlash który można uruchomić podczas uruchamiania systemu naciskając klawisze "alt + F2" - opiszcie swoje uwagi na temat update BIOSU - pozdrawiam ROLAND Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 nie zaleca się upgreadowania biosu z poziomu wina - ja to robiłem magic biosem na epoxie i kosztowało mnie to dymanie do serwisu :-( nie wiem jak w asusie - ale zasada jest chyba generalna ADflash - alt + F2 ok - ja tak aktualizuję a w ogóle jak Ci wszystko pięknie śmiga, to po co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpionek Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 chcę by szyna FSB chodziła na 400MHz (w dualu) no i kupić pamięci DDR400 - każdy przecież po jakimś czasie nawet gdy jest OK -chciałby coś podrasować, tak jest i w moim przypadku, ale dziękuję za profesjonalną radę tylko, że za bardzo nie znam komend w DOS-owych. Chyba jeszcze poczytam więcej na ten temat i jeszcze jedno - czy przez upgreade BIOS traci się gwarancję na płytę - pozdrówko -roland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 po co Ci komendy DOS-a ? zapodajesz płytkę z nowym biosem, wciskasz kombinację klawiszy i modlisz się jak nie masz ups-a żeby prądu nie wyłączyli, gwarancji nie tracisz; a w ogóle to cały temat jest chyba podwieszony i ze szczegółami wyjaśniony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 mam pytanko ,w razie nieudanego fleshowania biosu , jak odpalić stację dysków i wgrać nowy bios AWARD ?/jakaś kombinacja klawiszy czy dyskietka odpowiednio przygotowana ma być?/ bo wiem że jest mozliwość odpalenia z boot blocka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...