Skocz do zawartości
roth

yamaha rx-v440

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Szukam jakiegos testu albo opini uzytkownikow na temat tego amplitunera w polskim necie. Przeszukalem google i nic nie znalazlem po za sklepami internetowymi. Wie ktos moze gdzie cos znajde? Moze na jakims forum podobnym do tweak?

poszukaj na grupie alt.pl.kino-domowe. Ja mam akurat 540 i nie narzekam. Mam do tego podłączone Kode AV 860 + SW1000 i gra bardzo dobrze. Od 440 różni się tylko ilością wyjść i mocą na kanał. Ma sporo bajerów, m.in. tryby DSP. Ale czy spodoba Ci się dźwięk jaki wydaje, to już musisz sam odsłuchać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy 3 miesiące na ten model chorowal :) W koncu z Niemiec przywiozl mu szwagier. Ale cena 1100 zł w Polsce jest dla mnie zastanawiająca?? Szukal i wszedzie conajmniej 1900 :/

Dźwiękiem jest zawchwycony. Twierdzi ze ciezko w tej cenie wyrwac cos podobnego.

Sam jeszcze nie sluchalem, ale z wygladu mi sie podoba; robi dobre wrażenie :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem yamahy ostatnie modele z 1-2 lat zepsuly sie maja dosyc czeste awarie glownie yamahy z Malezja,Chin,Tajwanu no i Wegry gdzie produkuja DVD czytniki(wyjątek Yamaha DSP AX1-AX2 orginalne japonskie).Za troche wieksze pieniadze mozna dostac np Harmana ktory ma duza nawyszke mocy :wink: w stereo moim subiektywnym zdaniem lepszy jest wszystko zalezy jakkie masz do tego glosniki i w jakim standardzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mareczek moglbys podac dokladny adres bo ten nie wchodzi. Co do odsluchu tu mialem okazje i dzwiek mi sie podoba ale to tylko dzwiek i sluchany przez pare minut. W trakcie dluzszej zabawy wychodza wady i zalety o ktorych chcialbym sie dowiedziec. a amplituner juz kupilem i czekam jak przyjdzie a do tego czasu bym jeszcze cos poczytal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Znajomy 3 miesiące na ten model chorowal :) W koncu z Niemiec przywiozl mu szwagier. Ale cena 1100 zł w Polsce jest dla mnie zastanawiająca?? Szukal i wszedzie conajmniej 1900 :/

Dźwiękiem jest zawchwycony. Twierdzi ze ciezko w tej cenie wyrwac cos podobnego.

Sam jeszcze nie sluchalem, ale z wygladu mi sie podoba; robi dobre wrażenie :)))

Bo to jest cena importera, nie sklepowa. Ten model w Niemczech kosztuje 250Euro. Odlicz od tego 14% podatku i pewnie z 10% upustu przy zakupie z hurtowni (importer nie bierze ze sklepu, tylko z niemieckich hurtowni) i z 1150zł zrobiło się 870zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Mareczek moglbys podac dokladny adres bo ten nie wchodzi. Co do odsluchu tu mialem okazje i dzwiek mi sie podoba ale to tylko dzwiek i sluchany przez pare minut. W trakcie dluzszej zabawy wychodza wady i zalety o ktorych chcialbym sie dowiedziec. a amplituner juz kupilem i czekam jak przyjdzie a do tego czasu bym jeszcze cos poczytal

Bo to adres grupy dyskusyjnej, a nie strony www :). Na googlach masz archiwum tej grupy, to sobie poczytaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Podana fraza - alt.pl.kino-domowe - nie została odnaleziona.-odowiedz z googli. Pisalem z . i bez samo bez kino i tez nic. Wiec dlatego prosze o dokladniejszy adres(sprawdzony)

Faktycznie. No więc, jakikolwiek czytnik poczty, zakładasz konto grup dyskusyjnych, wpisujesz nazwę serwera news.tpi.pl i ściągasz grupy, a potem szukasz kino domowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kupilem na allegro wplacilem polowe kasy i... gosc mi zrobil przewale i zniknal. Juz ma jednego negatywa za kamere(gosc dostal cegowke). Niby mialo dojsc do dzisiaj ale juz 2 dni gosc nie daje znaku zycia. Wiec wydaje mi sie ze (jakbym go dostal w swoje rece) no wiecie co. Gosc jest podobno z bialego stoku. Mam jego konto dane ale sa nieprawdziwe. Grrrrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No i kupilem na allegro wplacilem polowe kasy i... gosc mi zrobil przewale i zniknal. Juz ma jednego negatywa za kamere(gosc dostal cegowke). Niby mialo dojsc do dzisiaj ale juz 2 dni gosc nie daje znaku zycia. Wiec wydaje mi sie ze (jakbym go dostal w swoje rece) no wiecie co. Gosc jest podobno z bialego stoku. Mam jego konto dane ale sa nieprawdziwe. Grrrrr

kupiles cos od goscia z takim negatywem 8O 8O 8O . Moge ci tylko pogratulowac glupoty :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

kupiles cos od goscia z takim negatywem 8O 8O 8O . Moge ci tylko pogratulowac glupoty :?

chyba jednak chodzilo ot, ze juz po wygraniu przez kolege aukcji, tamten pan dostal negatywa za cegle ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gosc mial 3 pozytywne komentarze. I to nie za <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly. A komentarz pojawil sie wczoraj a kase wplacilem w srode(widze ze jedynie Bruce sie domyslil). POcieszajace jest to ze mu jakos od poczatku nie ufalem i wplacilem tylko polowe (ale i tak 450 zeta poszlo sie jebac :cry: ) Mam nadzieje ze go jakos dopadne (albo nasze sluzby w co watpie). Tak jak patrze to wyglada na to ze gosc dostal pozytywy od gosci ktorzy pozniej zrobili inne przewaly. Tez bialystok. Hm moze sam sobie dawal? Co za bucowa. A mialem sobie cos ogladnac na nowym sprzecie. Nie dosc ze go nie mam to bede musial sciulac znowu przez chwile. <span style="color:red;">[ciach!]</span>a <span style="color:red;">[ciach!]</span>a <span style="color:red;">[ciach!]</span>a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Źle zrobiłeś, bo takie rzeczy kupuje się wyłącznie od ludzi z dużą ilością komentarzy, którzy już mieli sporo podobnych aukcji. Na allegro jest wielu pewnych ludzi zajmujących się sprzedażą importowanego sprzętu - szukaj nicka Hade. Kupowałem od niego głośniki za ponad 2000zł, sprzęt przyszedł oryginalnie zapakowany, polska gwarancja, fakturka. Albo na alt.pl.kino-domowe poszukaj gościa o ksywie Waco. Brałem od niego amplituner, to wyslał kurierem bez żadnego pobrania (choć wcześniej go nie znałem). Dopiero jak sprawdziłem, czy wszystko OK, to wpłaciłem mu kasę na konto. A też było to ponad 1500zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

a ile komentarzy mial, ze mu zaufales?? :/

Z tym zaufaniem to różnie jest. Czasem gość ma mało komentarzy, a jest uczciwy. Ostatnio też udało mi się kupić dla siebie i kumpla Radeona 9800 Herculesa (po małym tuningu działa jako 9800Pro). Karty były nówki, zastawione w lombardzie, niestety bez gwarancji. Ale za to po 1000zł. A gość miał tylko 4 pozytywy i to za drobiazgi. (jakby ktoś chciał, to ksywa "rudylud")

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi