Xanth Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Czytalem juz duzo tematow zwiazanych z timingami, troche sie dowiedzialem, ale... oczywiscie mam jakies ale :) Nie do konca kumam ustawienia pamieci na synchro czy niesynchro. Jezeli mam FSB 133 to RAM mam tez ustawic na 2x133? Bo jak tak zrobilem to mi strasznie wydajnosc spadla :( No i timingi: mam ustawione 8-2-2-2 a w sandrze pokazuje mi cos takiego 2.5-3-3-7CL. Bug? W jakim programie moge jeszcze sprawdzic te wartosci? I czemu wierzyc: biosowi czy sandrze? :) Poradzcie jak ustawic timingi, aby sie zgadzaly ze wzorem tras=trp+trcd+cas, poniewaz nie mam do wyboru 6 na tras Takie mam opcje do wyboru w biosie: CAS 1.5 / 2 / 2.5 / 3 Trp 2 / 4 Tras 8 / 10 Trcd 2 / 4 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 w programie CPU-Z tez jest zakladka z timingami ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanth Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 W CPU-Z sa jeszcze inne: 2.5-3-3-6 Acha... teraz w tym programiku pokazuje mi, ze czestotliwosc pamieci jest 133MHz a w biosie mam ustawione na 200. Gdzies mi sie o uszy obilo, ze tak jest przy celkach. Tylko nie rozumiem jednego: jak mam ustawione ramy na 133 to w sandrze wynik ok 1700/1800 a jak mam na 200 to wynik 2500/2500... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 dobrze ci pokazuje. ja na ustwieniach jak w podpisie mam 2700 w sandrze sciagnij sobie jeszcze programi Aida32 obojetnie jaka wersja tez swietny program. tam podaje dokladnie i prawdziwie celki. a poza tym slysze ze ludzie troszeczke narzekaja na sandre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...