Nessay Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 ce. Mam pytanko czy PH 802 uciagnie Nukleona/Blok na grafe/blok na chipset? dodam, ze narazie mam tylko wc na procka bede dodatkowo zakladal na grafe i chipset. Wiec uciagnie ta pompa czy nie? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 uciagnie, najlepiej daj te 2 bloki rownolegle. aaaa zapomnialem, zalezy tez jaka masz chlodnice :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Ja mam Nukleona, blok na grafe, na chipset (równolegle) i dotego nagrzewnice od Forda i spokojnie pompka daje rade. Tylko kurestwo z czasem robi się coraz głośniejsze... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 ce. Mam pytanko czy PH 802 uciagnie Nukleona/Blok na grafe/blok na chipset? dodam, ze narazie mam tylko wc na procka bede dodatkowo zakladal na grafe i chipset. Wiec uciagnie ta pompa czy nie? :o Nie ukrywam, ze itytuja mnie takie pytania. Co oznacza "uciagnie"??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 lukas 'czy uciągnie" <- Czy da rade. juz wiem, ze da ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 spokokjnie - ph 802 to twarda sztuka - moj eheim ciagnie 3 bloki , rezerwuar i chlodnice i jak wyjalem przez przypadek waz , to sikal jak cholera jeszcze (zaznaczam ze mam eheima 1048 - 600l/h) wiec o PH sie tymbardziej nie martw - za to sie martw buczeniem jego - cholerstwo ciezko wyciszyc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rampage Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 to ja się może dołączę Czy Eheim 1250 da radę orbitalowi, w niedalekiej przyszłości bloczkowi na PSU, Chipset i GPU, no i do tego nagrzewnica (może dojdzie druga - równolegle)? Może lepiej Eheima 1048? Teraz mam pompkę - jakiś szajs, ale za to 1400l/h na samego orbitala - no i myslę, czy aby nie za mało te 600l/h. B3T0N - słychać coś twojego Eheima? Zależy mi na absolutnej ciszy. Może ktoś się orientuje o ile głośniejszy jest Eheim 1250 od 1048? Czy jest cichszy od PH 802? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 1. Przeciez nawet Aauel 5W pewnie da rade przepchac wode przez taki uklad. Jesli nie, to smiem twierdzic, ze wszystko co ma wiecej niz 10W "uciagnie" 3 bloki. Problem w tym, ze nie liczyc sie sam fakt czy woda bedzie leciec czy nie, ale to jaki bedzie realny przeplyw i to wlasnie pod te wartosc dobiera sie pompke. Rownie dobrze mozna zadac pytanie czy Fiat 126p (nie porownuje tu bynajmniej kaszlaka do PH) pokona trase Warszawa-Gdansk. Jasne, ze tak, ale czy bedziemy z tego zadowoleni? 2. Mialem oba EHEIM'y i roznica miedzy nimi jest prawie niewyczuwalna. Praktycznie samej ich pracy nie slychac, ale iestety pompki drgaja i trzeba je dosc dobrze izolowac. Jesli to zrobisz dobrze to zasilka bedzie 10x glosniejsza od pompki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 a gdzie tanio i dobrze mozna w wawie kupic eheimy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Disco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Troche z innej strony ale na temat pompki z tematu. Nie wyszukalem informacji ktorej mi potrzeba zatem pytam: -w jak duzym stopniu zuzywa sie pompka(wirnik?) przy pracy poziomej(wylot u gory)?Slyszalem,ze musi pracowac w pozycji pionowej,ale oczywistym jest,ze zeby to umiescic w pojemniju to musialby on byc niewyobrazalnie duzy. -next sprawa to niezatapialonosc tej pompki-jakies doswiadczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...