j.h.hudy Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 mam cooler ten co w podpisie... ma on autoregulacje obrotow w zaleznosci od temp. i stad moje pytanie: czy temp.51 c. dla durnia 1000 to dozo czy malo? a w stresie mam 57 (po calodnowym prime95). Pytanie nr 2: chce kupic durona 1400 i jak wiemy ma on diode termiczna i stad moja obawa :czy przy mocniejszym procku temp. moze wskoczyc na tyle aby dioda termiczna w prock wylanczala komp. :?: oraz jaka max. temp jest dla durexa 1400 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Duron 1400 grzeje się podobnie (albo nawet trochę mniej) jak D1000 -> inna technologia wykonania. Cooler masz cichy, ale mało wydajny - dlatego jest "ciepło". Nie będę się zakładał, ale moim zdaniem po włożeniu D1400 będziesz miał 40-45°C. Pod jednym warunkiem - że wyłączysz kontrolę obrotów wiatraka (np. przez zwarcie termistora). I tak będzie cichy, a chłodzenie trochę się poprawi. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 no dobrze ale ja niechce nic zwierac :roll: chce miec poprostu cicho w mieszkaniu noca!! wiec jeszcze raz sie pytam: jaką bede mial temp. durona 1400 bez jakihkolwiek modyfikacji coolera i czy jest mozliwosc zeby dioda termiczna ktora jest w procku wylaczala kompa z powodu temperatury :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Słuchaj! Dureń ma trochu ciepło, a wiatrak ma naprawdę badziewny ten termistor. Sam obecnie taki używam, tyle, że chłodzę ze zwartym termistorem. Wzrost hałasu prawie żaden, a chłodzi, co w podpisie. Aha chyba tej pasty od tego wiatraka nie używasz? Jest do .... wyrzucenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Tak ta pasta z tego pudelka z colera (ta biala) to syf u mnie jak ja zmienilem na srebrną to temp. spadla o 6c!!! Uzywam copershima moze to on jest powodem wys. temp. ? na poczatku mialem temp. prawie 60 c bez stresu !!!! Ale zrobilem tak: miedz w radziatorze na lusterko . coper shim na lusterko,srebrna pasta titan zamiat bialej no i to chyba tyle! ale ja termistora niehce zwierac. aha... po jakiej temp. sa zwisy w duronach! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 ja po zmianie pasty z silikonowej, ktora mialem wraz z coolerem (czyli silikon, ale nie byle jaki ;) na paste "srebrna" Ocz Ultra II otrzymalem spadek temp. procka o 3 do 4 st. C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...