Gość Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Witam Podłączyłem wszystko tak jak trzeba (chyba) :-) Karta to oryginalna ATI. Mam wyjście...S-Video...taka przejściówka - jedną stroną do karty a z drugiej idzie cinch - końcówka do TV i [gluteus maximus]. W sterach nie pokazuje TV - nie moge się na niego przełączyć. Próbowałem stery 6071 i Catalysty i to samo. TV-Out pozostaje martwy :-( Co radzicie? Gdzies tam czytałem, ze sa takie problemy z 8500 - ponoc kabel jest winny. A ha - kabel Coaxial Cable 75 Ohm (zakończony chinchami). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 przejsciowka jest do tego aby moc podlaczyc 2 monitory. S-Video to jest do tego aby moc podlaczyc komputer do telewizora. Musisz wylaczyc komputer a potem podlaczyc TV do S-Video. TV takze musi miec S-Video. Radeon 8500 nie ma wejsciowek, tylko wyjsciowki. Jesli wylaczysz komputer i podlaczysz TV a potem wlaczysz komputer to odrazu na TV ekranie powinien ci sie pokazac BIOS okno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Problem w tym ze jak podłączam TV tak jak mówisz (chinch-chinch)...w TV mam 3 chinche (lewy, prawy i Video)...to i tak po właczeni kompa w sterach nie moge aktywować TV - i przy włączaniu kompa obraz na TV nawet nie drgnie (TV przełączony rzecz jasna na AV) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Mam Radka 7200 Vivo.Mialem ten sam problem.Rozwiazac go mozna podlaczajac karte do TV kablem S-Video(4 piny na wejsciu i 4 na wyjsciu) baz zadnych przejsciowek.Niektore TV nie posiadaja okraglego wejscia S-Video.Odpowiednie piny tego wejscia podlaczone sa wtedy do SCART'a.Nalezy zastosowac wtedy adapter S-Video/SCART.Jeszcze jedno... Po podlaczeniu kompa do TV ,nalezy ponownie uruchomic kompa aby aktywowala sie funkcja TV w zaawansowanych opcjach karty graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 I tak tez zrobię :-) Podłacze kartę kablem, który ma z jednej strony wejscie do karty (z tymi małymi pinami) oraz małego jacka (do karty dzwiekowej) a z drugiej Scart (Euro). Tym sposobem bede mial i obraz i dziwiek na TV (TV stereofoniczny). Albo ewentualnie kablem bez przejściówki do chincha w TV. Widziałem takie kable na Allegro. Pozdarwiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...