Skocz do zawartości
andrzej17

Rekord napięcia!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Ja przy napięciu:

1. Vcore 2,32V przy częstotliewości 2600MHz miałem napięcia:

+3.3 = 3,28V ; +5=5,11V; +12=11,55V przy obciążeniu prime95 , torture test. Zasilacz 550W tracer. procesor A1700+ JIUHB DUT3C 0308MPMW

2.Vcore 2.00V przy częstotliwości 2600MHz miałem napięcia:

+3.3 = 3,38V ; +5=5,15V; +12=11,74V przy obciążeniu prime95 , torture test. Zasilacz 420W chieftec DF . A1700+ JIUHB DLT3C 0321MPMW

i trzyma się normy ATX(+/-5%).

Kup sobie porzadny zailacz zamiast chwalic sie , jakie to masz nienormalne napiecia, bo jak ci spali się i spali inne urządzenia to bedzie placz i zgrzytanie zębów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przy napięciu: 

1. Vcore 2,32V przy częstotliewości 2600MHz  miałem napięcia: 

+3.3 = 3,28V ; +5=5,11V; +12=11,55V przy obciążeniu prime95 , torture test. Zasilacz 550W tracer. procesor A1700+ JIUHB DUT3C 0308MPMW

+3.3 = 3,38V ; +5=5,15V; +12=11,74V  przy obciążeniu prime95 , torture test. Zasilacz 420W chieftec DF . A1700+ JIUHB DLT3C 0321MPMW

Kup sobie porzadny zailacz zamiast chwalic sie , jakie to masz nienormalne napiecia, bo jak ci spali się i spali inne urządzenia to bedzie placz i zgrzytanie zębów.

zamiast powtarzac grupowiczom to, co wiedzieli jak Ciebie jeszcze kura za jaja ciagnela po podworku to pochwal sie lepiej jakie masz napiecia powrotne... (te z "-"...)...

btw: moje napiecia sa blizsze idealnym... ja bym sie bal, ale na Twoim miejscu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przy napięciu: 

1. Vcore 2,32V przy częstotliewości 2600MHz  miałem napięcia: 

+3.3 = 3,38V ; +5=5,15V; +12=11,74V  przy obciążeniu prime95 , torture test. Zasilacz 420W chieftec DF . A1700+ JIUHB DLT3C 0321MPMW

zamiast powtarzac grupowiczom to, co wiedzieli jak Ciebie jeszcze kura za jaja ciagnela po podworku to pochwal sie lepiej jakie masz napiecia powrotne... (te z "-"...)...

btw: moja napiecia sa blizsze idealnym... ja bym sie bal, ale na Twoim miejscu...

1. -5V =-4.95, -12V =-11,80 +5V stby=4,99V dla Chefteca DF.

2. Nie rzucaj takimi tekstami bo nie jestem młodym chłystkiem żebyś do mnie tak sie odzywal, kiedy ja zaczynałem pracę jako informatyk to ty wchodziles pod stół na stojąco. Myślisz że jak rozmawiasz na forum to mozesz bezkarnie rzucac głupimi tekstami. Naprawde poziom kultury tego forum drastycznie spada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej chłopaki, dajcie sobie spokój...

mieciop - według mnie słusznie napisał z tym zasilaczem, bo taka prawda, nie wiem czym się chłopak chwali...

ratHUNTER - też racja, znamy ten tekst o zasilaczach, ale jak widzisz po tym topicu - nie każdy go sobie bierze do serca, także ty, więc trza się powtarzać 8)

I zanim po raz drugi porównasz napięcia z kolegą mieciopem, to najpierw spójrz na v-core na procesorze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty rzuciles miesem pierwszy... ;]

cos z logiki:

p = nie mam kasy

q = mam kiepskie napiecia

x = koles ma pretensje

(p <=> q) ^ (x <=> q) <=> (x <=> p)

z tego prostego zdania wynika jasno, ze koles ma do mnie pretensje o to, ze nie mam kasy... logiczne... bo chyba nie wzial pod uwage "p"... ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos z logiki:

p = nie mam kasy

x = koles ma pretensje

z tego prostego zdania wynika jasno, ze koles ma do mnie pretensje o to, ze nie mam kasy... logiczne... bo chyba nie wzial pod uwage "p"... ;]

Ano racja, racja... Ja też bym chciał nowiuśkiego chiefteca, ale narazie mnie na to nie stać :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos z logiki:

p = nie mam kasy

x = koles ma pretensje

Ano racja, racja... Ja też bym chciał nowiuśkiego chiefteca, ale narazie mnie na to nie stać :cry:
1. Moim celem nie bylo popisywanie się, jesli kogoś tym dotknąłem bo nie ma zasilacza Chiefteca, to przepraszam, nie jest to moim celem , te napiecia które podalem tez są rekordowe (zobacz na Vcore, na co zwrócił ktoś uwagę).

2. Czemu poslugujesz sie regułą wynikania do tak trywialnego problemu jak brak kasy? nie lepiej wprost napisać że nie masz kasy?

3. Ja musialem trochę zbierać na ten zasilacz bo też nie naleze do ludzi ktorzy maja furę pieniedzy, przedtem spalilem trzy zasilacze - 1 Megabajt 350W i 2 Codegeny 300W a potem sie wkurzylem i zbierałem na coś porządnego, to sie tyczy tematu tego postu i tych "rekordowych" napięć.

4. Pierwszy wyjechales z kretyńskim tekstem o jajkach, i kurze, nawet nie wiem po co?

a ZRESZTĄ NIE KŁÓĆMY SIE, NIE MA SENSU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, ok, popieram ;]

ale ciągłe pisanie, ze sie nie ma kasy w formie "nie mam kasy" bylo juz omawiane wielokrotnie i staje sie monotonne, czemu by nie wyrazic tak prostej rzeczy w sposob bardziej wyrafinowany ? zwlaszcza w erze, kiedy kazdy producent sprzetu robi to dokladnie w ten sposob wymyslajac magiczne nazwy prymitywnym mechanizmom :]

odbieglem troche od tematu...

ale zastanawialem sie nad przeciwdzialaniem tak wysokim spadkom napiecia i doszedlem do wniosku, ze nieglupim pomyslem byloby zsynchronizowanie dwoch PSU... nie wiem czy te podwojne PSU ze strony chieftec`a sa ze soba zsynchronizowane czy poprostu upakowali dwa zasilacze oddzielnie... w kazdym razie - ktos probowal ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, ok, popieram ;]

ale ciągłe pisanie, ze sie nie ma kasy w formie "nie mam kasy" bylo juz omawiane wielokrotnie i staje sie monotonne, czemu by nie wyrazic tak prostej rzeczy w sposob bardziej wyrafinowany ? zwlaszcza w erze, kiedy kazdy producent sprzetu robi to dokladnie w ten sposob wymyslajac magiczne nazwy prymitywnym mechanizmom :]

ale zastanawialem sie nad przeciwdzialaniem tak wysokim spadkom napiecia i doszedlem do wniosku, ze nieglupim pomyslem byloby zsynchronizowanie dwoch PSU... nie wiem czy te podwojne PSU ze strony chieftec`a sa ze soba zsynchronizowane czy poprostu upakowali dwa zasilacze oddzielnie... w kazdym razie - ktos probowal ?

Ja spotkalem sie z takim zsynchronizowaniem, problemem bylo to że trzeba oba włączyć na raz i kmożna to robic dwojako:

1. Podłączasz przy pomocy kontaktronu i gdy włączasz pierwszy zasilacz kontaktron się zwiera i powoduje włączenie drugiego zasilacza .

2. Włączenie pierwszego zasilacza i ręćzne podłączenie drugiego zasilacza .

Oba zasilacze podłączamy za pomocą pinu 14 (chyba, nie pamietam dokładnie) z dużej wteczki i masy, gdzies widziałem to rozwiazanie w internecie i wtedy mialo sie podwójny zasilacz.

Coś takiego , mogłem nie pamietac wszystkich sczegółów.

Spotakełem sie tez z metodą tuningu zasilaczy, niektóre zasilacze maja PR-ki w środku i mozna pewne napięcia ustawic wyżej, niebezpieczeństwo występuje gdy mamy mały pobór bo napiecie jest za wysokie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, ok, popieram ;]

Ja spotkalem sie z takim zsynchronizowaniem, problemem bylo to że trzeba oba włączyć na raz i kmożna to robic dwojako:

1. Podłączasz przy pomocy kontaktronu i gdy włączasz pierwszy zasilacz kontaktron się zwiera i powoduje włączenie drugiego zasilacza .

Oba zasilacze podłączamy za pomocą pinu 14 (chyba, nie pamietam dokładnie) z dużej wteczki i masy, gdzies widziałem to rozwiazanie w internecie i wtedy mialo sie podwójny zasilacz.

Spotakełem sie tez z metodą tuningu zasilaczy, niektóre zasilacze maja PR-ki w środku i mozna pewne napięcia ustawic wyżej, niebezpieczeństwo występuje gdy mamy mały pobór bo napiecie jest za wysokie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, ok, popieram ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to luz, myslalem, ze z zasilaczami impulsowymi moga byc problemy...

z ciekawosci podlaczylem kilka starutkich zasilaczy AT 230-250W i zmierzylem napiecia bez obciazenia... to byl szok:

5V => 4.46V - 4.67V

12V => 11.23V - 11.79V

az strach pomyslec co by sie stalo, gdyby je obciazyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...