tasiek Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 witam mam epoxa 8rda i juz na niej jest jedna kosc 256 333mhz twinmosa i planuje dolozyc druga ale jest problem z dostaniem wlasnie 333mhz wiec zastanawiam sie czy moge dolozyc np. 256 ale 400mhz? albo 256 333mhz ale innej firmy ogolnie to chodzi mi o to by dzialaly w dual chanelu bo przeciez po to to jest ...... dzieki i pozzdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Niestety żeby kosci działały w dual chanel Kosci muszą być takie same, nie jestem pewien ale 99% muszą być też tej samej firmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bic Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 zastanawiam sie czy moge dolozyc np. 256 ale 400mhz? na większościach mobo, prędkość tej szybszej kości zwalnie do tej wolniejszej (w twoim przypadku 333MHz), więc jeśli masz możliwość radziłbym najpierw spróbować, nie kupować w ciemno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aciu Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Niestety żeby kosci działały w dual chanel Kosci muszą być takie same, nie jestem pewien ale 99% muszą być też tej samej firmy Musiec to napewno nie musza bo dzialal mi swego czasu dual na kosci Kingston PC2100 128MB i jakiejs noname PC2700 256MB na Epox'ie 8RDA+, ale to kwestia szczescia, niezaprzeczelne jest jednak ze nie musza byc takie same, tak czy inaczej najlepiej jesli sa takie same, a jesli maja byc inne to nie ma wyjscia jak tylko sprobowac czy beda razem dzialac. Pozdrawiam Aciu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 a czy bedzie różnica gdy np kupie 2x pojedyncze kości i od razu w komplecie 2x ? jeśli ten pierwszy wariant jest możliwy to jakie muszą być spełnione kryteria ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 mi dzialal na jedenej kosci tej co mam tra czyli elixirku i drugiej ktora juz sprzedalem czyli szajsungu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 ok dzieki to jezeli wloze je odpowiednio na plyte to jak mam sprawdzic czy poprawnie dzialaja w dual chanelu? poprostu poprzez stabilna prace? aha i jeszcze jedno warta zachodu roznica pomiedzy 333 a 400? mam 8rda i 400 by poszlo wiec czy warto? dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 no jak stabilnie to stabilnie ;), IMO warto te 400 roznica w cenie bardzo mala , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 nie musza byc takie same! bzdura nie zwalnia do tej wolniejszej - jesli ustawiasz na auto albo by SPD to owszem - ale to jest forum overclockerow, overclocker to czlowiek, ktory potrafi ustawic dzielniki recznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 ok czyli podsumowoje: kupuje druga kostke twinmosa 256 400mhz i bedzie razem dzialac czy w dualu to sie okaze jakby co to wymienie ta starsza na 400 dzieki niedlugo sie odezwe jak dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 kupilem 2 nowe kosci twinmosa w zestawie dual 2*256 400mhz i jest git wlozylem do 1 i 2 sloty - cos w biosie sie wlacza dla dual chanela? chybba nie bo nic nie znalazlem pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 trzaba wlozyc w sloty po obu stronach tej wiekszej szczeliny - w slotahc ktore sa obok siebie nie ma duala tylko single channel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 dobra dzieki tak tez zrobilem :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 dobra dzieki tak tez zrobilem :] no to teraz pozostaje zmienić Ci opis i cieszyć się... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 aaa faktycznie! zapomnialem :) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...