Skocz do zawartości
cmt

Wieszanie R9500PRO (help needed)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam Radzia 9500PRO i cos jest nie tak, od jakiegos czasu w kazdej w kazdej grze (i tylko wtedy to sie dzieje) po chwili grania wiesza sie caly komp.. poza resetem nic nie pomaga.. wiem ze to problem karty bo kilka razy obylo sie bez restartu natychmiastowego ale i tak pozniej trzeba go bylo wykonac bo rozne dziwne rzeczy sie dzialy jak np rozmawywanie ekranu i calkowita wiocha.. pare razy widzialem tylko komunikat ze 'akcelerator graficzny musial zostac nagle wylaczony' nie wiem czy zawsze o to samo chodzi.. komp sie wiesza, dzwiek wiesza sie na ostaniej 'nucie' itd.. Mam najnowsze sterowniki z mobo i karty, przeinstalowywalem je a takze directx'a.. bardzo by mi pomogla pomoc bo bede musial sprobowac formata a bardzo mi to nie na reke z kilku wzgledow wiec pytam tutaj..

Z gory dziekuje i prosze o pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak bardzo mozliwe ze to walsnie przez sterowniki acz kolwiek nie koniecznie ja mialem podobny problem kiedy kupilem pierwszy raz fic ati 9500 pro wieszal sie dokladnie tak jak opisujesz. Ale zaczolem probowac z ustawieniami agp X4 i X8 oraz fast write okazlo sie ze wina tego jest blad konstrukcyjny AGPX8 na X4 dziallo.Potem dopiero dowiedzialem sie

ze nie tylko ja tak trafilem ponoc takich wadliwych kart wyszla cala seria ,sam romawialem z paroma osobami. Moja rada poprobuj z agp i fast write,zeby ewentualnie wykluczyc te wade , znajdziesz te opcje w biosie np. a i zainstaluj najlepiej catalisty 3.7

pozdrawaim fllanker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej flanker mógłbyś zapodać serie tego fica?

bardzo chetnie bym ci podal numerek ale karte odeslalem i niestety o czym tez warto wspomniec karta lezala na seriwisie 14 dni roboczych (tyle maja czasu na sprawdzenie) ,nie dostalem zwrotu karty powiedzieli mi ze niestety kart jzu nie ma .Tak jest wszedzie zaproponuja wyamine na 9600 albo zwrot kasy ja wzziolem kase i zamowilem na allegro kolejnego tym razem jzu sprawnego fic 9500 pro tnz nie zupelnie bo wiatraczek zaczyna odmawiac posluszenstwa ale z tego co czytalem to norma:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

probowalem ze sterami.. nic.. zajrzalem do srodka i co widze.. wiatrak sie spalil, zatopil sie.. glupio mi ze trwalo to 3 dni zanim sie spostrzeglem (LAME) ;> przyznam ze bardzo tandetne sa w tych kartach, a do tego nie mozna takiego dostac, wymienilem na inny i juz cycuś ;> dziekuje za pomoc i sorry za wlasna glupote;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...