cinucha1 Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 co myslicie o tym, zeby zapodac na radoslawa dwa wentyle 80x80? jeden na rdzen (seryjny wentyl juz niedomaga) i przy okazji studzilby troche pamiatki z jednej strony, a drugi wentyl oczywiscie pamiatki ze strony drugiej. mam zamiar zakupic wentyle evercoola z podpisu. bedzie wydajnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Napewno bedzie wydajniej niz na oryginalnym wiatraku, ale rzeby to mogla byc jakas powalajaca wydajnosc to nie sadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Jak na 12V to raczej powalaj.. zwiewająca :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 a moze radiator zalmana i do tego wentyl ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinucha1 Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 a moze radiator zalmana i do tego wentyl ?? ale bierzesz pod uwage tylko rdzen? mi w 60% zalezy takze na chlodzeniu pamieci. wentyl 80x80 jest chyba wystarczajaco duzy aby przy okazji chlodzenia GPU powialo tez na pamiatki... nie mam kasy, zeby bawic sie w dodatkowe radiatory na pamieci. za 18pln mam dwa wentyle, ktore wydaje mi sie znacznie obniza temp. pamieci, ktore w tej chwili sa juz w trakcie gry bardzo gorace a ja chcialbym karte jeszcze troche podkrecic i miec ten komfort psychiczny, ze nic mi sie nie zjara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 a moze radiator zalmana i do tego wentyl ?? ale bierzesz pod uwage tylko rdzen? mi w 60% zalezy takze na chlodzeniu pamieci. wentyl 80x80 jest chyba wystarczajaco duzy aby przy okazji chlodzenia GPU powialo tez na pamiatki... nie mam kasy, zeby bawic sie w dodatkowe radiatory na pamieci. za 18pln mam dwa wentyle, ktore wydaje mi sie znacznie obniza temp. pamieci, ktore w tej chwili sa juz w trakcie gry bardzo gorace a ja chcialbym karte jeszcze troche podkrecic i miec ten komfort psychiczny, ze nic mi sie nie zjara. na pamieci mozesz przecierz zalozyc radiatory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinucha1 Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 a moze radiator zalmana i do tego wentyl ?? ale bierzesz pod uwage tylko rdzen? mi w 60% zalezy takze na chlodzeniu pamieci. wentyl 80x80 jest chyba wystarczajaco duzy aby przy okazji chlodzenia GPU powialo tez na pamiatki... nie mam kasy, zeby bawic sie w dodatkowe radiatory na pamieci. za 18pln mam dwa wentyle, ktore wydaje mi sie znacznie obniza temp. pamieci, ktore w tej chwili sa juz w trakcie gry bardzo gorace a ja chcialbym karte jeszcze troche podkrecic i miec ten komfort psychiczny, ze nic mi sie nie zjara. na pamieci mozesz przecierz zalozyc radiatory ok, ale czy jakis tani (do 10pln :wink: ) radiator bedzie wydajnieszy od wentyla 80x80? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 a moze radiator zalmana i do tego wentyl ?? ale bierzesz pod uwage tylko rdzen? mi w 60% zalezy takze na chlodzeniu pamieci. wentyl 80x80 jest chyba wystarczajaco duzy aby przy okazji chlodzenia GPU powialo tez na pamiatki... nie mam kasy, zeby bawic sie w dodatkowe radiatory na pamieci. za 18pln mam dwa wentyle, ktore wydaje mi sie znacznie obniza temp. pamieci, ktore w tej chwili sa juz w trakcie gry bardzo gorace a ja chcialbym karte jeszcze troche podkrecic i miec ten komfort psychiczny, ze nic mi sie nie zjara. na pamieci mozesz przecierz zalozyc radiatory ok, ale czy jakis tani (do 10pln :wink: ) radiator bedzie wydajnieszy od wentyla 80x80? najlepszym sposobem by byly radiatory na pamiatki i do tego wentylator :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinucha1 Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 a moze radiator zalmana i do tego wentyl ?? ale bierzesz pod uwage tylko rdzen? mi w 60% zalezy takze na chlodzeniu pamieci. wentyl 80x80 jest chyba wystarczajaco duzy aby przy okazji chlodzenia GPU powialo tez na pamiatki... nie mam kasy, zeby bawic sie w dodatkowe radiatory na pamieci. za 18pln mam dwa wentyle, ktore wydaje mi sie znacznie obniza temp. pamieci, ktore w tej chwili sa juz w trakcie gry bardzo gorace a ja chcialbym karte jeszcze troche podkrecic i miec ten komfort psychiczny, ze nic mi sie nie zjara. na pamieci mozesz przecierz zalozyc radiatory ok, ale czy jakis tani (do 10pln :wink: ) radiator bedzie wydajnieszy od wentyla 80x80? najlepszym sposobem by byly radiatory na pamiatki i do tego wentylator :D no pewnie! ale poki co musi byc TO lub TO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Cos mam w ten desen na moim R9000Pro, tyle, ze z jednym wentylem 80mm. ZALMAN ZM-80A-HP a na nim wiatrak na jednej ze stron Pozniej wrzuce fotki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 pamieci, ktore w tej chwili sa juz w trakcie gry bardzo gorace a ja chcialbym karte jeszcze troche podkrecic i miec ten komfort psychiczny, ze nic mi sie nie zjara.Ja mam tą karte pamięci mam na 324 i podczas gry są ledwo ciepłe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 pamieci, ktore w tej chwili sa juz w trakcie gry bardzo gorace a ja chcialbym karte jeszcze troche podkrecic i miec ten komfort psychiczny, ze nic mi sie nie zjara.Ja mam tą karte pamięci mam na 324 i podczas gry są ledwo ciepłeto chyba grasz w sapera :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Nie sprawdziłem po 2h w UT 2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r.hs Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 najprosciej sobie policz tak pi razy oko mozna przyjac ze wentylator daje jakis do 10x wzrost wydajnosci. ale jak np kosc ma pamiec np 2 cm^2 to radiator o powierzchni 20cm^2 da podobne wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...