Skocz do zawartości
twinsolo

Pytanie: Dobry TUNER TV - konkretne typy!!!

Ktory model??? (dane/linki w opisie)  

1. 1. Ktory model??? (dane/linki w opisie)

• 1) MSI Tuner Mega
      0
    • 2) AverTV Studio 303
      0
    • 3) PixelView PlayTV Pro RC/FM NICAM ULTRA
      0
    • 4) Leadtek WinFast TV 2000 XP Deluxe
      2
    • Inny model...
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcę nabyć NAJLEPSZY Tuner TV!

Najważniejsze cech, a poniżej konkretne typy:

1. Cena PONIŻEJ 300 zł

2. Wejście sygnału z innych źródeł (analogowe).

3. Zrzucanie/nagrywanie materiału z TV o okreśłonej godzinie (funkcja magnetowidu)

4. NICAM

5. Pilot

Koleność NIE przypadkowa!

/Zaznacze że wszystkie wątki na tym forum o TV przeczytałem!!!!/

Tak jak mówiłem mam te konkretne typy, są to NAJLEPSZE modele ze ŚREDNIEJ półki! - będę wdzięczny za wszelkie opinie ale głównie linki do różnych testów/opisów.

1) MSI Tuner Mega: komputronik - proline

2) AverTV Studio 303: komputronik - proline

3) PixelView PlayTV Pro RC/FM NICAM ULTRA: komputronik - proline

4) Leadtek WinFast TV 2000 XP Deluxe: komputronik - proline

/poprawione bo pomyliłem linki/

Pozdrawia

Twinsolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do funkcji magnetowidu - zależy od softu. Przy BT 8x8 jest sporo softu "niezależnego". Jako magnetowid najlepszy jest iuvcr.

Generalnie zatem najlepiej kupić kartę na BT 8x8. Przy innych jesteś zazwyczaj skazany na soft producenta.

I tu mogę napisać tylko czego nie polecam. Nie polecam pixelka play tv pak ani pro(z nicamem). Pak ma słabą jakość obrazu a kamerka to porażka, zaś pro ma nieco lepszy obraz, ale ciągle takie ukośne cienie się pojawiają a NICAM trzeszczy (ale niektórzy zauważają to dopiero jak im każe się wsłuchać i szukać trzasków).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wlasnie bym byl za play TV pro za: przedewszystkim cena, bardzo funkcjonalny pilot, nicaam ( u mnie nie trzeszczy - dzwiek jest super !! ), dosc niska cena, i chyba najwazniejsze: calkowicie bezproblemowa praca z programem borga (BTV) pod wszystkimi windami. Za wade mozna uznac malo czytelny oryginalny program do tej karty. Ja od ponad 2 lat jade tylko na borgu i pod nim karta dziala super sa tez "inne" ;) zalety uzywania borga ale o tym na priv ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wsłuchaj sie przy włączonym stereo. Co gorsza te trzaski zazwyczaj pozostają nawet po wyłączeniu TV.

A skoro już o BTV mowa, to mała dygresja.

Nawet go kupiłem licząc na dalszy rozwój i wsparcie. I bardzo się zawiodłem. Wersja pro 1 na matroxie którego dopiero niedawno wymieniłem na radka działała czarnobiało. Ponieważ była pierwszą działającą na winXP natychmiast to zgłosiłem. Otrzymałem odpowiedź zwalającą winę na drivery matroxa, ale problem został rozwiązany dopiero w następnej wersji (kolor się pojawił na tych samych driverach matroxa), która wyszła po ładnych paru miesiącach i tu jeszcze większy ZONK. Po kilku dniach używania komp nie wstał. Jak się okazało nie tylko ja miałem taki problem. Wielu userów na grupie borga (od dawna martwa) miała podobne problemy - borg (a dokładniej najprawdopodobniej drivery) powoli acz skutecznie rozwala pliki na NTFS z XP (AFAIK jak masz FAT32 to możesz spać spokojnie). Oczywiście problem zgłosiłem Robertowi - zero reakcji. Nie ma od wieków nowej wersji a na stronce nawet nie ma ostrzeżenia, że mogą być takie problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...