penczol Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Mam pewien problem dotyczący złącza USB. Kupiłem ostatnio nową obudowę, która posiada gniazdo z przodu. W środku niestety nie ma tradycyjnej taśmy z gotową wtyczką. Jest osiem pojedynczych kabelków, które podpisane są tak: 2 razy "Port +" 2 razy "Port –" 2 razy "+" 2 razy "–" Nie mam pojęcia jak wygląda schemat takiego portu i prosiłbym o pomoc, w jakiej kolejności podłączyć kabelki. Poniżej zamieszczam zdjęcie portu na płycie głównej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 wez manuala z mobo albo wskocz na www producenta i juz bedziesz wiedzial , jak to podlaczyc... rozmieszczenie pinow z reguly jest standardem dla wszystkich plyt , ale moze sie zdarzyc jakis wyjatek - nawet nie podales marki swojej plyty :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penczol Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Przepraszam. Myślałem, że port USB na każdej płycie wygląda tak samo. Oto screen z oryginalnej instrukcji do płyty głównej. Jak zauważyłem, już popełniłem błąd w obrazku, który narysowałem. Ten jest poprawny i wskazuje nazwę płyty. Oznaczenia wtyczek są takie jak podałem wcześniej. Jakoś nie mogę ich dopasować do tych w instrukcji : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 podpisane są tak: 2 razy "Port +" 2 razy "Port –" 2 razy "+" 2 razy "–" a nie zapomniales dopisac ze przy ktoryms jest jeszcze dopisane 1 i 2 ? powinny byc ... jesli tak , to czerwony do usb power , + do usb p2+ , - do usb p- , czarny do gnd i analogicznie po drugiej stronie a pytam o 1 i 2 zebys nie pomieszal - jak 1 to oba po tej samej stronie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penczol Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Nie ma opisane jakie jest 1 a jakie 2 ale kable sa tak zlepione, że widać, które od pierwszego portu a jakie od drugiego. Dzięki za pomoc. Jak tylko troszke się prześpię to podłączę. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...