Skocz do zawartości
penczol

USB

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem dotyczący złącza USB. Kupiłem ostatnio nową obudowę, która posiada gniazdo z przodu. W środku niestety nie ma tradycyjnej taśmy z gotową wtyczką. Jest osiem pojedynczych kabelków, które podpisane są tak:

2 razy "Port +"

2 razy "Port –"

2 razy "+"

2 razy "–"

Nie mam pojęcia jak wygląda schemat takiego portu i prosiłbym o pomoc, w jakiej kolejności podłączyć kabelki. Poniżej zamieszczam zdjęcie portu na płycie głównej.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez manuala z mobo albo wskocz na www producenta i juz bedziesz wiedzial , jak to podlaczyc... rozmieszczenie pinow z reguly jest standardem dla wszystkich plyt , ale moze sie zdarzyc jakis wyjatek - nawet nie podales marki swojej plyty :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam. Myślałem, że port USB na każdej płycie wygląda tak samo. Oto screen z oryginalnej instrukcji do płyty głównej. Jak zauważyłem, już popełniłem błąd w obrazku, który narysowałem. Ten jest poprawny i wskazuje nazwę płyty.

Dołączona grafika

Oznaczenia wtyczek są takie jak podałem wcześniej. Jakoś nie mogę ich dopasować do tych w instrukcji :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podpisane są tak:

2 razy "Port +"

2 razy "Port –"

2 razy "+"

2 razy "–"

a nie zapomniales dopisac ze przy ktoryms jest jeszcze dopisane 1 i 2 ?

powinny byc ...

jesli tak , to czerwony do usb power , + do usb p2+ , - do usb p- , czarny do gnd

i analogicznie po drugiej stronie

a pytam o 1 i 2 zebys nie pomieszal - jak 1 to oba po tej samej stronie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...