Gordon_23 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 A ja się chciałem tylko dowiedzieć do czego temperatury odnosi się temp. 1 i tem. 2 w biosie :DNo i ci odpowiedzialem bardzo jasno w 1 poscie :) Potem post przejal pan Loader :lol: i jemu odpowiadalem :) Ale mysle ze tak jest lepiej ze w 1 poscie sie rozwalkowuje wszystko o danej plycie/karcie niz ma byc 100 postow kazdy o innej <span style="color:red;">[ciach!]</span>le z tego samego podzespolu. Zreszta to chyba marzenia scietej glowy bo kilka postow niezej tez jest cos o Solteku i prawie to samo :twisted: Ehhh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loader Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Nowy bios prawdopodobnie umożliwi stabilną prace przy FSB 155 mhz. FSB 166 nadal pozostaje w sferze marzeń. :( Czytałem na innym forum, że jednemu gościowi udało się ustawić na 166 (właśnie na Solteku), ale nie pisze czy chodzi mu stabilnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Nowy bios prawdopodobnie umożliwi stabilną prace przy FSB 155 mhz. FSB 166 nadal pozostaje w sferze marzeń. :( Czytałem na innym forum, że jednemu gościowi udało się ustawić na 166 (właśnie na Solteku), ale nie pisze czy chodzi mu stabilnie. Watpie... Nawet w serwisach internetowych gdzie byly testowane te Solteki chyba nikt tego nie dokonal. A wiadomo ze do takich serwisow nie ida pierwsze lepsze plyty tylko odpowiednio wybrane... Moze rzeczywiscie nowy BIOS cos zmieni, ale nie spodziewalbym sie cudow.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Co jest z tym ACPI - wyłaczyć czy nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ten Soltek 75DRV5 to shit !!! Jakie uzyskaliście max fsb na nim ???154 Rock Stable 158 wywala sie czesto. 160 bledy na HD 166 nie wstaje :( Loader - moje Elixiry chodza na 158 MHz przy CL2 8) (max.. aktualnie na 152) A przy cl2.5 chodza asynchronicznie na 180 MHz :D Wyzej nie da sie sprawdzic na Solteku :( Tylko, że mój podkręcony proc ma już 1802 MHz :D A co to ma do rzeczy??? Czestotliwosc proca w zaden sposob nie wplywa na podkrecalnosc pamieci... Poprostu Elixir to nie jest firma w ktorej powtarzalnosc parametrow bylaby dominujaca cecha :P :lol: Mnie też chodzi stabilnie na 144 MHz, cóż 1800 MHz dla Athlona 2000+ wydaje się być blisko granicy jego podkręcalności. Może zwiększyć napięcie, u mnie w tej chwili jest 1,775V ale to chyba za mało, może zwiększyć na 1,8V? Pamięci u mnie mają zwiększone napięcie na 2,68V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...