krxychoo Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 chcę załozyć sieć lan do której będzie podłączona sieć wi-fi wszystko to ma być podłączone do internetu przez dsl, Chcę aby do sieci wi-fi działały także przekierowania portów, jaki sprzęt powiniennem użyc i jak w przybliżeniu miałoby to wyglądać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Właśnie skończyłem sieć tego typu. Sprzęt jaki chcesz, ja zastosowałem starego kompa jako router z radiówką w trybie AP :D Chodzi z płytki więc koszt stosunkowo niewielki bo dysku nie trzeba. Z przekierowaniem portów nie ma problemów bo chodzi to pod linuxem. Przydział pasma też można zrobić całkiem zgrabnie. Lepszego rozwiązania biorąc pod uwagę współczynnik skuteczność/cena prawdopodobnie nie ma. Stabilne jak skała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...