Skocz do zawartości
Gość

Radeon 8500 i TV-Out - sukces

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wczoraj - dzięki Krisowi (z www.twojepc.pl), który podał mi rozkład pinów w karcie ATI, oraz dzieki bratu mojej przyszłej (26 lipca slub) małżonki, który wykonał prace elektroniczne - udało mi się odpalić obraz na TV.

Z karta dostałem przejsciówkę ale zła :-( W/w brat kupił w hurtowni

elektronicznej gniazdo chinch oraz standardowa wtyczkę S-VHS (taka z 4

pinami). Ze starej przejsciówki wylutowalismy jednego pina, przewiercilismy w nowej wtyczce otwór - pomiędzy pinami 1 i 3 tak, zeby było miejsce na ten ostatni, najwazniejszy pin 2. Masa poszła do pinu 7. Całosć została zalutowana. Zrobilismy przejsciówkę - wyglada super profesjonalnie...nie ma kabla..po prostu całosć połaczona wewnatrz przewodem, oblana specjalnym klejem (cos ala silikon) oraz zagrzana na ciepło izolacja. W efekcie mam obraz na TV.

Super sprawa - zero problemów z odswiezaniem. Mam obraz i na monitorze i na TV, z tym ze na monitorze mogę robić cos innego podczas gdy na TV leci sobie spokojnie film :-)

Do korekty wyswietlanego obrazu uzyłem programu DivxG400 - mozna w nim ustawić wszystkie parametry obrazu, napisów i dzwięku. Bomba.

Jeszcze raz wielkie dzięki Kris :-)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie ma.

Sprawa jest jednak prosta. Na karcie masz taki układ pinów:

1 2 3

4 5 6 7

-

Podłączasz do 2 sygnał composit (odpowiednik bolca w złączu chinch), a pod 7 masz masę.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...