Gość Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Witam Wczoraj - dzięki Krisowi (z www.twojepc.pl), który podał mi rozkład pinów w karcie ATI, oraz dzieki bratu mojej przyszłej (26 lipca slub) małżonki, który wykonał prace elektroniczne - udało mi się odpalić obraz na TV. Z karta dostałem przejsciówkę ale zła :-( W/w brat kupił w hurtowni elektronicznej gniazdo chinch oraz standardowa wtyczkę S-VHS (taka z 4 pinami). Ze starej przejsciówki wylutowalismy jednego pina, przewiercilismy w nowej wtyczce otwór - pomiędzy pinami 1 i 3 tak, zeby było miejsce na ten ostatni, najwazniejszy pin 2. Masa poszła do pinu 7. Całosć została zalutowana. Zrobilismy przejsciówkę - wyglada super profesjonalnie...nie ma kabla..po prostu całosć połaczona wewnatrz przewodem, oblana specjalnym klejem (cos ala silikon) oraz zagrzana na ciepło izolacja. W efekcie mam obraz na TV. Super sprawa - zero problemów z odswiezaniem. Mam obraz i na monitorze i na TV, z tym ze na monitorze mogę robić cos innego podczas gdy na TV leci sobie spokojnie film :-) Do korekty wyswietlanego obrazu uzyłem programu DivxG400 - mozna w nim ustawić wszystkie parametry obrazu, napisów i dzwięku. Bomba. Jeszcze raz wielkie dzięki Kris :-) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Jest gdzieś jakiś schemat tej przeróbki? To do mnie by znacznie lepiej przemówiło niż nawet najobszerniejszy opis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Niestety nie ma. Sprawa jest jednak prosta. Na karcie masz taki układ pinów: 1 2 3 4 5 6 7 - Podłączasz do 2 sygnał composit (odpowiednik bolca w złączu chinch), a pod 7 masz masę. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Dzięki. Teraz dla mnie wszystko jasne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Nie ma sprawy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...