Portal Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Witam Co sadzicie o pascie srebnej Titan dodawanej do coolerow Titan ? Czy ona jest lepsza od zwyklem bialej pasty H ? Pytam sie poniewaz slyszalem na necie ze ta pasta titan jest gorsza od zwyklej bialej H - czy wy tez podzielacie taka opinie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baracudor Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ogólnie to SHIT..... pod wpływem temp. robi się z niej NIE termoprzewodzący glut Pozdr, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ogólnie to SHIT..... pod wpływem temp. robi się z niej NIE termoprzewodzący glut Pozdr, Coo ??? Jakie głupoty ! :lol: Ma 14 postów i pierwszy spec na wsi ! :lol: Nie pisz takich bredni ! :lol: ok ?? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 proponooje skrzystac z wyszookiwarki, byly jush chyba 2 topici o tym, ta pasta nie jest wcale zla :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ogólnie to SHIT..... pod wpływem temp. robi się z niej NIE termoprzewodzący glut Pozdr, Nie sadze zeby byla az taka zla , napewno srebra w niej za duzo nie ma . Ja mam ja na procu i narazie mi styka, i nie mam zadnych problemow . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja z mojego WinFast'a zdjalem cale to zelasto, wytarlem to co tam bylo (chyba nie mozna tego nazwac porzadna pasta) i wysmarowalem pasta z Titana wlasnie. Temperatury spadly o 5* 8O Poprzednio to samo zrobilem z GF3Ti200 i tez zauwazalny byl spadek temperatury. Na procku tez mam Titana i nie narzekam. Ogolnie mowiac nie jest to AS ale za ta kase niczego wiecej sie nie spodziwajmy. Co do postu baracudor'a sie nie wypowiadam bo cenzura :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Podzielam zdanie kolegów mam Tt Volcano 7+ na procu i jak go kupowałem to dostałem z nim jakąś białą pastę /fe.../, której ani razu nie wypróbowałem, odrazu walnąłem sobie tą ze starego Titana ponieważ uważam, że i tak jest lepsza /no chyba, że ktoś przetestował obie pasty/ w swoim przedziale cenowym z tego co wiem Titan ma najlepsze pasty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baracudor Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Coo ??? Jakie głupoty ! :lol: Ma 14 postów i pierwszy spec na wsi ! :lol: Nie pisz takich bredni ! :lol: ok ?? :evil: Pisanie postów nie jest wymiernikiem posiadanej wiedzy łosiu.. :D Tu masz skład pastek Titan'a: Silicone Compounds : 50 % Carbon Compounds : 20 % Metal Oxide Compounds : 20 % Silver Oxide Compounds : 10 % W 75 AGS jest 75% srebra + wypełniacze silikonowe (3g- 13zeta) W ASIII jest ponad 70% srebra... + wypełniacze (3g - 29,9zeta) Wiec przed pastą Titana nie należy się kłaniać..... jest porównywalna z pasta H - z której wcale nie jest żadna rewela... Pozdr, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 a wyproobowales obie??? bo jaki nie, to sie nie odzywaj, losiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Witam Co sadzicie o pascie srebnej Titan dodawanej do coolerow Titan ? Czy ona jest lepsza od zwyklem bialej pasty H ? Pytam sie poniewaz slyszalem na necie ze ta pasta titan jest gorsza od zwyklej bialej H - czy wy tez podzielacie taka opinie ? Jak qpilem D5TB na Cel 1.2(bez o/c) najpierw zalozylem biala przy full-load bylo 50-52'C jak zalozylem paste Titana spadło do 42-43'C (w zimie) , po podkrecaniu było 52-53, teraz mam 55-56'C w te upały :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Wiesz co taką teorie to se możesz !!! Liczy się praktyka !!! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ma koles troche racji ,wiec nie przesadzajcie , tyle ze roznice sa niewielkie , a pasta od titana, nepewno az tak kiepska nie jest, jednak do najlepszych tez nie nalezy . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loader Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Witam Co sadzicie o pascie srebnej Titan dodawanej do coolerow Titan ? Czy ona jest lepsza od zwyklem bialej pasty H ? Pytam sie poniewaz slyszalem na necie ze ta pasta titan jest gorsza od zwyklej bialej H - czy wy tez podzielacie taka opinie ? Polecam Arctic Silver 3 (chyba najlepsza z obecnie dostępnych) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baracudor Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Pasta Titana to tzw. low cost - dodawana do coolerów za kilka zeta sama w sobie nie może być rewelacyjna.... Wofek jedna rzecz...ilość postów na forum to jedno - a posiadane doświadczenie to drugie -swego czasu na dyskusjach nabijało się je dla prestiżu ..(no nie tylko).. Każdy ma prawo do swojej opinii..... ja uważam pastę Titana za badziew.. moje zdanie i mam co do tego podstawy... Teraz używam 75AGS i sobie chwale ...... A z tego co za pewne wiesz najważniejsza jest aplikacja pasty ponieważ gdy założysz jej za dużo nie spełnia funkcji do której jest przeznaczona. (przykład nieprawidłowej aplikacji zdjecie w ostatnim CHIP'ie) Ogólnie rzecz biorąc Portal gdy posiadasz jakieś nieznaczne fundusze pomyśl o zakupie lepszej pasty niż H i Titan... Pozdr, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 jednak ten low cost jest sooper pasta, jak za ta kase ( z coolerm gratis, mhaaa) a co do nakladania pasty w doozych ilosciach, otooz robilem testy, wypelnilem pasta prawie calego copper shima i nie bylo razacej rooznicy w temperatoorce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Pasta Titana to tzw. low cost - dodawana do coolerów za kilka zeta sama w sobie nie może być rewelacyjna.... Wofek jedna rzecz...ilość postów na forum to jedno - a posiadane doświadczenie to drugie -swego czasu na dyskusjach nabijało się je dla prestiżu ..(no nie tylko).. Każdy ma prawo do swojej opinii..... ja uważam pastę Titana za badziew.. moje zdanie i mam co do tego podstawy... Teraz używam 75AGS i sobie chwale ...... A z tego co za pewne wiesz najważniejsza jest aplikacja pasty ponieważ gdy założysz jej za dużo nie spełnia funkcji do której jest przeznaczona. (przykład nieprawidłowej aplikacji zdjecie w ostatnim CHIP'ie) Ogólnie rzecz biorąc Portal gdy posiadasz jakieś nieznaczne fundusze pomyśl o zakupie lepszej pasty niż H i Titan... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Masz oczywiscie racje , tyle ze Titana paste masz gratis , a do tego roznice sa, ale nie jakies znaczne . Ja sie zadowolilem pasta Titana i odziwo temp mam dobre nawet po podkrecaniu , wiec po co placic jak dostalem dobry produkt ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Witam, Z tego co słyszałem AMD nie zaleca stosowanie pasty z dodatkami srebra bo "PONOĆ" rysuje to procesor... Heheheh ale się uśmiałem gdy taką informację usłyszałem od gościa z serwisu... Pytanko: Czy ktoś porysował procek stosowaniem pasty ze srebrem ? ;p Pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 ta pasta to jak przecier z owocami :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Coo ??? Jakie głupoty ! :lol: Ma 14 postów i pierwszy spec na wsi ! :lol: Nie pisz takich bredni ! :lol: ok ?? :evil: Pisanie postów nie jest wymiernikiem posiadanej wiedzy łosiu.. :D Tu masz skład pastek Titan'a: Silicone Compounds : 50 % Carbon Compounds : 20 % Metal Oxide Compounds : 20 % Silver Oxide Compounds : 10 % W 75 AGS jest 75% srebra + wypełniacze silikonowe (3g- 13zeta) W ASIII jest ponad 70% srebra... + wypełniacze (3g - 29,9zeta) Wiec przed pastą Titana nie należy się kłaniać..... jest porównywalna z pasta H - z której wcale nie jest żadna rewela... Pozdr, wcale nie bo pasta H niema wogule srebra a titan ma :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Właśnie, przyłączam się do pytania, bo mam podobny problem z wyborem pasty. A do wyboru mam: 1. Heatsink Compounds - >7.5W/m-k 2. Titan TTG-S104 (Silver) 3. Cooler Master Premium Co z tego zestawiku byłoby najlepsze? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Pasta Titana ma jedna gigantyczna wada... zmyc to cholerstwo jest naprawde ciezko (kran z ciepla woda, szczotka i mydlo). uzywam teraz bialej pasty Heatsink Compounds czy jakos tak i w spoczynku na AXP1600 mam ok. 37C. Chlodzone D5tb + dodatkowy wentyl w obudowie na wyskosci proca wciagajacy powietrze. W Full load (burnk7) dochodzi do 47C. Wiem, ze czujnik temp. jest dupowaty, ale sprawdzalem radiator organoleptycznie i jest letni... czyli pasta spisuje sie dobrze i nie ma potrzeby uzywac podejrzanego Titana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 zmywa sie latwo toluenem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Witam, Zamontowałem wczoraj Titana D5TB(3) z jego "firmową" pasta na Athlonie XP 2000+ (jeszcze go nie podkręcałem). Wyniki: 41 C przy full load, w obudowie 30 C (Kompresja MPEG2->DiVx przez 30 minut, sprawdziłem potem w USDM na Epoxie 8KTA3+) Potem w "jałowej" pracy windowsa spadło do 37 C No cóż nie jest chyba źle ? Ale należy pamiętać o bardzo cienkim nałożeniu tej pasty. pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Witam, Zamontowałem wczoraj Titana D5TB(3) z jego "firmową" pasta na Athlonie XP 2000+ (jeszcze go nie podkręcałem). Wyniki: 41 C przy full load, w obudowie 30 C (Kompresja MPEG2->DiVx przez 30 minut, sprawdziłem potem w USDM na Epoxie 8KTA3+) Potem w "jałowej" pracy windowsa spadło do 37 C No cóż nie jest chyba źle ? Ale należy pamiętać o bardzo cienkim nałożeniu tej pasty. pozdrówka Ja nic z tego nie wiem !!! Ja mam D5TB z wyszlifowanym spodem na lustro i też tą pastę z Titana i temp mam w IDLE 49* na AXP 1900 !!! Napewno dobrze nałożyłem paste !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Witam, Zamontowałem wczoraj Titana D5TB(3) z jego "firmową" pasta na Athlonie XP 2000+ (jeszcze go nie podkręcałem). Wyniki: 41 C przy full load, w obudowie 30 C (Kompresja MPEG2->DiVx przez 30 minut, sprawdziłem potem w USDM na Epoxie 8KTA3+) Potem w "jałowej" pracy windowsa spadło do 37 C No cóż nie jest chyba źle ? Ale należy pamiętać o bardzo cienkim nałożeniu tej pasty. pozdrówka Ja nic z tego nie wiem !!! Ja mam D5TB z wyszlifowanym spodem na lustro i też tą pastę z Titana i temp mam w IDLE 49* na AXP 1900 !!! Napewno dobrze nałożyłem paste !!! Witam, Dodam tylko że wczoraj w nocy było bardzo chłodno (wtedy robiłem test)... i różnice temperatur będą na kożyść. Pozatym to jest procesor niepodkręcony na nominalnych ustawieniach. W obudowie mam 2 coolery dodatkowe (Obudowa ModeCom Next-909) Z drugiej strony czujnik temperatury mierzy "pod socketem" więc faktyczna temperatura będzie się różnić od tej zmierzonej. Mierzyłem "wiarygodnym" programem dołączanym do płyty - pokazuje tyle co Biosie. Wcześniej na A1000TB@1333 notowałem temperatury nawet 54 C Na tej samej płycie. Ale miałem inny cooler. Pozdrówka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Witam, Zamontowałem wczoraj Titana D5TB(3) z jego "firmową" pasta na Athlonie XP 2000+ (jeszcze go nie podkręcałem). Wyniki: 41 C przy full load, w obudowie 30 C (Kompresja MPEG2->DiVx przez 30 minut, sprawdziłem potem w USDM na Epoxie 8KTA3+) Potem w "jałowej" pracy windowsa spadło do 37 C No cóż nie jest chyba źle ? Ale należy pamiętać o bardzo cienkim nałożeniu tej pasty. pozdrówka Ja nic z tego nie wiem !!! Ja mam D5TB z wyszlifowanym spodem na lustro i też tą pastę z Titana i temp mam w IDLE 49* na AXP 1900 !!! Napewno dobrze nałożyłem paste !!! Witam, Dodam tylko że wczoraj w nocy było bardzo chłodno (wtedy robiłem test)... i różnice temperatur będą na kożyść. Pozatym to jest procesor niepodkręcony na nominalnych ustawieniach. W obudowie mam 2 coolery dodatkowe (Obudowa ModeCom Next-909) Z drugiej strony czujnik temperatury mierzy "pod socketem" więc faktyczna temperatura będzie się różnić od tej zmierzonej. Mierzyłem "wiarygodnym" programem dołączanym do płyty - pokazuje tyle co Biosie. Wcześniej na A1000TB@1333 notowałem temperatury nawet 54 C Na tej samej płycie. Ale miałem inny cooler. Pozdrówka. To wszystko wyjaśnia !!! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Proszę o wysłanie mi na maila programu CPUBurn - mój mail: wofek@poczta.fm Nie piszcie że mam se ściagnąć bo niestety ten program juz usuneli z tego serwera do którego był link na forum ! :cry: :cry: :cry: [/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Nie piszcie że mam se ściagnąć bo niestety ten program juz usuneli z tego serwera do którego był link na forum ! Wrzucilem jeszcze raz gdyby ktos chcial sciagnac. http://info.wsisiz.edu.pl/~apacek/cpuburn4.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 A ja sobie pozwole na wydanie pozytywnej opinii, temperatury mam identyczne na pascie TITAN oraz na Arctic Silver II. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 A ja sobie pozwole na wydanie pozytywnej opinii, temperatury mam identyczne na pascie TITAN oraz na Arctic Silver II. Przylacze sie :) porownalem niedawno ASII i Titana u znajomego wynik identyczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...