Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co sadzicie o pascie srebnej Titan dodawanej do coolerow Titan ? Czy ona jest lepsza od zwyklem bialej pasty H ?

Pytam sie poniewaz slyszalem na necie ze ta pasta titan jest gorsza od zwyklej bialej H - czy wy tez podzielacie taka opinie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie to SHIT..... pod wpływem temp. robi się z niej NIE termoprzewodzący glut

Pozdr,

Coo ??? Jakie głupoty ! :lol: Ma 14 postów i pierwszy spec na wsi ! :lol: Nie pisz takich bredni ! :lol: ok ?? :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie to SHIT..... pod wpływem temp. robi się z niej NIE termoprzewodzący glut

Pozdr,

Nie sadze zeby byla az taka zla , napewno srebra w niej za duzo nie ma . Ja mam ja na procu i narazie mi styka, i nie mam zadnych problemow .

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z mojego WinFast'a zdjalem cale to zelasto, wytarlem to co tam bylo (chyba nie mozna tego nazwac porzadna pasta) i wysmarowalem pasta z Titana wlasnie. Temperatury spadly o 5* 8O Poprzednio to samo zrobilem z GF3Ti200 i tez zauwazalny byl spadek temperatury. Na procku tez mam Titana i nie narzekam. Ogolnie mowiac nie jest to AS ale za ta kase niczego wiecej sie nie spodziwajmy. Co do postu baracudor'a sie nie wypowiadam bo cenzura :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podzielam zdanie kolegów mam Tt Volcano 7+ na procu i jak go kupowałem to dostałem z nim jakąś białą pastę /fe.../, której ani razu nie wypróbowałem, odrazu walnąłem sobie tą ze starego Titana ponieważ uważam, że i tak jest lepsza /no chyba, że ktoś przetestował obie pasty/

w swoim przedziale cenowym z tego co wiem Titan ma najlepsze pasty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coo ??? Jakie głupoty ! :lol: Ma 14 postów i pierwszy spec na wsi ! :lol: Nie pisz takich bredni ! :lol: ok ?? :evil:

Pisanie postów nie jest wymiernikiem posiadanej wiedzy łosiu.. :D

Tu masz skład pastek Titan'a:

Silicone Compounds : 50 %

Carbon Compounds : 20 %

Metal Oxide Compounds : 20 %

Silver Oxide Compounds : 10 %

W 75 AGS jest 75% srebra + wypełniacze silikonowe (3g- 13zeta)

W ASIII jest ponad 70% srebra... + wypełniacze (3g - 29,9zeta)

Wiec przed pastą Titana nie należy się kłaniać.....

jest porównywalna z pasta H - z której wcale nie jest żadna rewela...

Pozdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Co sadzicie o pascie srebnej Titan dodawanej do coolerow Titan ? Czy ona jest lepsza od zwyklem bialej pasty H ?

Pytam sie poniewaz slyszalem na necie ze ta pasta titan jest gorsza od zwyklej bialej H - czy wy tez podzielacie taka opinie ?

Jak qpilem D5TB na Cel 1.2(bez o/c) najpierw zalozylem biala przy full-load bylo 50-52'C

jak zalozylem paste Titana spadło do 42-43'C (w zimie) , po podkrecaniu było 52-53, teraz mam 55-56'C w te upały :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Polecam Arctic Silver 3 (chyba najlepsza z obecnie dostępnych)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta Titana to tzw. low cost

- dodawana do coolerów za kilka zeta sama w sobie nie może być rewelacyjna....

Wofek jedna rzecz...ilość postów na forum to jedno - a posiadane doświadczenie to drugie

-swego czasu na dyskusjach nabijało się je dla prestiżu ..(no nie tylko)..

Każdy ma prawo do swojej opinii..... ja uważam pastę Titana za badziew..

moje zdanie i mam co do tego podstawy...

Teraz używam 75AGS i sobie chwale ......

A z tego co za pewne wiesz najważniejsza jest aplikacja pasty ponieważ gdy założysz jej za dużo nie spełnia funkcji do której jest przeznaczona.

(przykład nieprawidłowej aplikacji zdjecie w ostatnim CHIP'ie)

Ogólnie rzecz biorąc Portal gdy posiadasz jakieś nieznaczne fundusze pomyśl o zakupie lepszej pasty niż H i Titan...

Pozdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak ten low cost jest sooper pasta, jak za ta kase ( z coolerm gratis, mhaaa)

a co do nakladania pasty w doozych ilosciach, otooz robilem testy, wypelnilem pasta prawie calego copper shima i nie bylo razacej rooznicy w temperatoorce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta Titana to tzw. low cost

- dodawana do coolerów za kilka zeta sama w sobie nie może być rewelacyjna....

Wofek jedna rzecz...ilość postów na forum to jedno - a posiadane doświadczenie to drugie

-swego czasu na dyskusjach nabijało się je dla prestiżu ..(no nie tylko)..

Każdy ma prawo do swojej opinii..... ja uważam pastę Titana za badziew..

moje zdanie i mam co do tego podstawy...

Teraz używam 75AGS i sobie chwale ......

A z tego co za pewne wiesz najważniejsza jest aplikacja pasty ponieważ gdy założysz jej za dużo nie spełnia funkcji do której jest przeznaczona.

(przykład nieprawidłowej aplikacji zdjecie w ostatnim CHIP'ie)

Ogólnie rzecz biorąc Portal gdy posiadasz jakieś nieznaczne fundusze pomyśl o zakupie lepszej pasty niż H i Titan...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Masz oczywiscie racje , tyle ze Titana paste masz gratis , a do tego roznice sa, ale nie jakies znaczne . Ja sie zadowolilem pasta Titana i odziwo temp mam dobre nawet po podkrecaniu , wiec po co placic jak dostalem dobry produkt ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Z tego co słyszałem AMD nie zaleca stosowanie pasty z dodatkami srebra bo "PONOĆ" rysuje to procesor...

Heheheh ale się uśmiałem gdy taką informację usłyszałem od gościa z serwisu...

Pytanko: Czy ktoś porysował procek stosowaniem pasty ze srebrem ? ;p

Pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisanie postów nie jest wymiernikiem posiadanej wiedzy łosiu.. :D

Tu masz skład pastek Titan'a:

Silicone Compounds : 50 %

Carbon Compounds : 20 %

Metal Oxide Compounds : 20 %

Silver Oxide Compounds : 10 %

W 75 AGS jest 75% srebra + wypełniacze silikonowe (3g- 13zeta)

W ASIII jest ponad 70% srebra... + wypełniacze (3g - 29,9zeta)

Wiec przed pastą Titana nie należy się kłaniać.....

jest porównywalna z pasta H - z której wcale nie jest żadna rewela...

Pozdr,

wcale nie bo pasta H niema wogule srebra a titan ma :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie, przyłączam się do pytania, bo mam podobny problem z wyborem pasty. A do wyboru mam:

1. Heatsink Compounds - >7.5W/m-k

2. Titan TTG-S104 (Silver)

3. Cooler Master Premium

Co z tego zestawiku byłoby najlepsze? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta Titana ma jedna gigantyczna wada... zmyc to cholerstwo jest naprawde ciezko (kran z ciepla woda, szczotka i mydlo). uzywam teraz bialej pasty Heatsink Compounds czy jakos tak i w spoczynku na AXP1600 mam ok. 37C. Chlodzone D5tb + dodatkowy wentyl w obudowie na wyskosci proca wciagajacy powietrze. W Full load (burnk7) dochodzi do 47C. Wiem, ze czujnik temp. jest dupowaty, ale sprawdzalem radiator organoleptycznie i jest letni... czyli pasta spisuje sie dobrze i nie ma potrzeby uzywac podejrzanego Titana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Zamontowałem wczoraj Titana D5TB(3) z jego "firmową" pasta na Athlonie XP 2000+ (jeszcze go nie podkręcałem). Wyniki:

41 C przy full load, w obudowie 30 C

(Kompresja MPEG2->DiVx przez 30 minut, sprawdziłem potem w USDM na Epoxie 8KTA3+)

Potem w "jałowej" pracy windowsa spadło do 37 C

No cóż nie jest chyba źle ? Ale należy pamiętać o bardzo cienkim nałożeniu tej pasty.

pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Zamontowałem wczoraj Titana D5TB(3) z jego "firmową" pasta na Athlonie XP 2000+ (jeszcze go nie podkręcałem). Wyniki:

(Kompresja MPEG2->DiVx przez 30 minut, sprawdziłem potem w USDM na Epoxie 8KTA3+)

No cóż nie jest chyba źle ? Ale należy pamiętać o bardzo cienkim nałożeniu tej pasty.

pozdrówka

Ja nic z tego nie wiem !!!

Ja mam D5TB z wyszlifowanym spodem na lustro i też tą pastę z Titana i temp mam w IDLE 49* na AXP 1900 !!! Napewno dobrze nałożyłem paste !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

pozdrówka

Ja mam D5TB z wyszlifowanym spodem na lustro i też tą pastę z Titana i temp mam w IDLE 49* na AXP 1900 !!! Napewno dobrze nałożyłem paste !!!

Witam,

Dodam tylko że wczoraj w nocy było bardzo chłodno (wtedy robiłem test)... i różnice temperatur będą na kożyść. Pozatym to jest procesor niepodkręcony na nominalnych ustawieniach. W obudowie mam 2 coolery dodatkowe (Obudowa ModeCom Next-909)

Z drugiej strony czujnik temperatury mierzy "pod socketem" więc faktyczna temperatura będzie się różnić od tej zmierzonej.

Mierzyłem "wiarygodnym" programem dołączanym do płyty - pokazuje tyle co Biosie.

Wcześniej na A1000TB@1333 notowałem temperatury nawet 54 C Na tej samej płycie. Ale miałem inny cooler.

Pozdrówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

pozdrówka

Witam,

Dodam tylko że wczoraj w nocy było bardzo chłodno (wtedy robiłem test)... i różnice temperatur będą na kożyść. Pozatym to jest procesor niepodkręcony na nominalnych ustawieniach. W obudowie mam 2 coolery dodatkowe (Obudowa ModeCom Next-909)

Z drugiej strony czujnik temperatury mierzy "pod socketem" więc faktyczna temperatura będzie się różnić od tej zmierzonej.

Mierzyłem "wiarygodnym" programem dołączanym do płyty - pokazuje tyle co Biosie.

Wcześniej na A1000TB@1333 notowałem temperatury nawet 54 C Na tej samej płycie. Ale miałem inny cooler.

Pozdrówka.

To wszystko wyjaśnia !!! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o wysłanie mi na maila programu CPUBurn - mój mail: wofek@poczta.fm

Nie piszcie że mam se ściagnąć bo niestety ten program juz usuneli z tego serwera do którego był link na forum ! :cry: :cry: :cry: [/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie pozwole na wydanie pozytywnej opinii, temperatury mam identyczne na pascie TITAN oraz na Arctic Silver II.

Przylacze sie :) porownalem niedawno ASII i Titana u znajomego wynik identyczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...