Payti Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Hi, mam takie cudo jak w temacie i chodzi spoko z tym, że jest jedna mała niedogodność - dość długo ok. 20 sek przy starcie kompa szuka podpiętych napędów. Mam w niego wpięte DVD oraz CD-ROM'a. Wszystko działa OK, tylko komp długo 'wstaje' przy starcie. Zna ktoś jakiś sposób by taki czas szukania napędów IDE jakoś skrócić? Aha bios mam najnowszy - 3.2.10 THX -=Payti=- :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Z tego co pamiętam do tego kontrolera nie należy podpinać napędów optycznych - może to jest przyczyna? --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 na pewno to jest przyczyna - mialem takiego zoltrixa i dyski w raid-0 chodzil bez zarzutu przepnij napedy na ide 1/2 , a dyski na kontroler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 z tego co wiem to do wiekszosci kontrolerow na PCI nie nalzezy podpinac napedow optycznych... koles ma zoltrixa ata133 z raidem (nie wiem czy napewno ten model) ale nie zauwazylem zadnych kwiatkow typu dlugie uruchamianie osobiscie uzywam zoltrixa ata100 bez raida i tez dziala bez problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...