Skocz do zawartości
Panek

Cudowne nagrywanie w XP

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio przeintalowalem system i zaintalowalem oprogramowanie do nagrywania plyt cd - Nero I Cloone. Wszystko byloby fajnie gryby te programy widzialy plyty w czytnikach. Winda je normalnie widzi i potrafi z nich czytac, jednak ani Nero a clone nie potrafia uzyskac o cd zadnych informacji.

Zainstalowalem najnowsze ACPI (tak sie chyba pisze) ale nie pomoglo.

Mam aktualnie najnowsze stery do nForca, z zaintalowana nvidiowa obsluga ATA. Czy to moze byc to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio przeintalowalem system i zaintalowalem oprogramowanie do nagrywania plyt cd - Nero I Cloone. Wszystko byloby fajnie gryby te programy widzialy plyty w czytnikach. Winda je normalnie widzi i potrafi z nich czytac, jednak ani Nero a clone nie potrafia uzyskac o cd zadnych informacji.

Zainstalowalem najnowsze ACPI (tak sie chyba pisze) ale nie pomoglo.

Mam aktualnie najnowsze stery do nForca, z zaintalowana nvidiowa obsluga ATA. Czy to moze byc to?

Nigdy z takim problemem się nie spotkałem... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to nie to, ale wielokrotnie spotykalem sie (na roznych kompach i OS-ach) z yayami przy zainstalowanych wlasnie tych dwoch palaczach.

Sam zreszta tez mialem klopoty, teraz na jednej partycji mam Clona na drugiej Nero i smiga spox :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to nie to, ale wielokrotnie spotykalem sie (na roznych kompach i OS-ach) z yayami przy zainstalowanych wlasnie tych dwoch palaczach.  

Sam zreszta tez mialem klopoty, teraz na jednej partycji mam Clona na drugiej Nero i smiga spox :)

Jak mialem tylko jednego Clone to tez tak bylo i dopiero potem zainstalowalem Nero, nyslac ze on rozwiaze problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO jest to pewnie wina sterów nvidii 3.13, a konkretnie sterownika ATA. W wersji 2.03 powodował on min. opisany przez ciebie problem. Niby w 3.13 nie powinno być już kłopotów ale wszystko wskazuje, że jednak ciebie dotkęło. Spróbuj zainstalować drivery 2.45.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...