Menphis Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Witam wszystkich 1.Mam następujący problem stoi u mnie w pokoju Serwer i jego chałas mi przeszkadza- dlatego chce go max wyciszyć . Nic tam nie jest krecone więc z nadmiarem ciepła nie powinno być problemu co polecacie ??? Jakie wiatraki 2.Czy można wyłączyć wiatrak w zasilaczu jesli komputer jest non -stop otwarty Prosze o pomoc Pozdrawiam :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 TT 9, ma 17 dba i jest nieslyszalny na min - sam mam takiego... Tylko nie wiem jak z zapinka bo ja niekumaty:D... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booliczek Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Ja bym wzadził jakiś wicher 80mm przy przejściówce na 5V sam mam zalmana na Duronie 900 i nic nie slychac i sie nie grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 OK jak z Wyłączeniem wiatrka w zasilaczu można ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booliczek Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Najlepiej żeby był jakikolwiek ruch powietrza. Spróbuj zmniejszyć obroty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Czy naprawde na Forum Chłodzenie Nikt nie ma pojęcia czy można wyłaczyć wiatrak w zasilaczu jezeli komputer jest otwarty ?? LUDZIE !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 nie mozna jaks cyrkulacja musi byc jak zasilacz otwarty i radiatorami do gory bedzie to mozna probowac (musi byc odsloniety z gory zeby konwekcja byla) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Czy naprawde na Forum Chłodzenie Nikt nie ma pojęcia czy można wyłaczyć wiatrak w zasilaczu jezeli komputer jest otwarty ?? LUDZIE !!!!!! zasilacze AT 200W to chyba ze 3 widzialem przerobione na "0-FAN" ale ATX'owego nie widzialem ale IMO wystarczy dobry zasilacz (chodzi o jakosc komponentow) + cichy wentylator mozna jeszcze zrobic tak zeby wentylator dac na "wewnetrzna" scianke np ta z ktorej wychodza kable tak zeby wial do srodka "puszki" (a powietrze uciekaloby tym standardowym otworem po zasilaczu) - co to daje ano to ze wentylator nie meczy sie tak i mniej wyje bo sa mniejsze opory zasysajac powietrze z obudowy komputerowej niz z puszki zasilacza ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...